Seela Sellan ja Arttu Kapulaisen Ottaa sydämestä -esitys nauraa häpeilemättä suomalaisen terveydenhuollon pulmakohdille ja monimuotoiselle asiakaskunnalle. 

Lyhyissä monologeissa kertojana on muun muassa vanhus, jonka murtunutta lonkkaa ei saada korjatuksi, ja joka siksi makaa loppuelämänsä sängyssä. Nuoren miehen vaimo pelkää synnytystä eikä halua lasta, koska synnytyssairaala on 100 kilometrin päässä. Krooninen normaalielämään avohoitoon siirretty skitsofreenikko jatkuvasti ongelmiin. Kuin vastauksena tähän tuore ja tehokas psykiatrisen terveydenhuollon päällikkö visioi monologissaan hoitojen tehostamisesta  ja lyhentämisestä. Hersyvää tilannekomiikkaa. 

Mainio näyttelijäpari Seela Sella ja Arttu Kapulainen valloittivat viehättävyydellään, tavallisuudellaan ja muuntautumiskyvyllään. Mukavaa, että konkarinäyttelijä Sellan parina on nimenomaan nuori miesnäyttelijä. Se tuo esityksiin raikasta näkökulmaa ja erilaista jännitettä kuin se tyypillinen asetelma, kaksi vanhusta jorisemassa terveydestä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Monologi on pahimmillaan puuduttavan paatoksellinen. Mutta tässä esityksessä on sekä komiikkaa että tragiikkaa, ja vaihtelua, koska välillä tanssahdellaan ja lauletaan Kaj Chydeniuksen säveltämiä lauluja.
– Mainio esitys! Välillä ihan hävetti nauraa vakaville asioille, kommentoi vieressäni istuva iäkäs nainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ottaa sydämestä, Seela Sella, Tarinoita terveydenhuollosta

Käsikirjoitus Leena Tamminen, näyttelijät Seela Sella ja Arttu Kapulainen, ohjaus ja lavastus Kari Paukkunen, sävellys Kaj Chydenius, koreografia Reija Wäre, äänet Antti Mäkelä, valot Mikki Kunttu, visualisointi Annu Kapulainen ja puvut Marja Uusitalo. Kesto noin 1,5 h, väliaika.

Esitysaikataulu Helsingissä:
Stoa
28.1. klo 14
31.1. klo 19

Kanneltalo
3.2. klo 14

Malmitalo
7.2. klo 19
8.2. klo 15

Vuotalo
9.2. klo 19
12.2. klo 14

Lisäksi esitys näytetään Tampereen teatterissa,  Oulun kaupunginteatterissa, Turun Linnateatterissa, Hämeenlinnan kaupunginteatterissa, Porin teatterissa, Seinäjoen kaupunginteatterissa ja Vaasan kaupunginteatterissa.

Katso esitysajat tarkemmin tästä linkistä.

Lohjalla 14.2. nähty Seela Sellan esitys Ottaa sydämestä oli täysi ja täydellinen pettymys! Pettymys isolla Peellä. Taiteilija Sella on tietysti loistava näyttelijä, ja juuri siksi ihmetytti, että hän oli suostunut ko. esitykseen. Aihe on luonnollisesti erittäin ajankohtainen ja esillelaitettava, mutta tapa/tyyli millä se esitettiin oli mauton ja täysin epäonnistunut. Sääli, siitä olisi huumorinkin keinoin, puhumattakaan loistavasta esiintyjästä saanut erinomaisen muistutuksen nykyajan ongelmista terveydenhuollossa. Harmittaa, että maksoin kalliin lipun ja harmittaa koko täyden katsomon verran. Ympärillä kuulleista puheistä päätellen, en ollut ainoa totaalisesti pettynyt!

Sisältö jatkuu mainoksen alla