Juicen kappaleet Viidestoista yö, Marilyn ja Musta aurinko nousee ovat yhtä kiinteä osa suomalaista mielenmaisemaa kuin rantasauna, koivukuja ja taskulämmin Kossu.

Siksi ei ole  ihme, että Tampereella vuoden pyörinyt Juice − taiteilijaelämää -musikaali tuotiin myös Helsinkiin. Musikaali ei ole kronologinen elämäkerta vaan etenee erilaisina poimintoina rock-musiikin suomalaisena isähahmona pidetyn lauluntekijä, sanoittaja ja kirjailija Juhani Juice Leskisen (1950–2006) elämästä, ja siihen sisältyy parikymmentä Leskisen suosituinta kappaletta.

Esityspaikka, juuri Helsingissä avattu teatteriravintola Forum oli mielenkiintoinen tuttavuus. Söin ensin Jyrki Sukulan luotsaaman ravintola Comon valmistaman makoisan illallisen ja sen jälkeen pääsin nauttimaan musikaalista.

Musikaali herätti paljon ajatuksia, ja päällimmäiseksi jäi surumielisyys. Miksi niin monet lahjakkaat ihmiset pilaavat elämänsä juopottelulla? Viinalla ei mitenkään mässäilty, mutta toki pullot kolisivat lavalla. Pääosassa esiintyi eleettömän juicemaisesti Otto Kanerva.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi hauskimpia sivurooleja oli Juha Laitilan humoristisesti tulkitsema Jumala. Juicella oli omanlaisensa, toverillinen suhde Jumalaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Esityksen jälkeen jäin miettimään paljon Juicen elämää ja oli kuunneltava läpi niin Bluesia Pieksämäen asemalla kuin Heinolassa jyrää. Juicen musiikki elää ja voi hyvin.

  • Teatteri Forum, Yrjönkatu 31, 00100 Helsinki, www.teatteriforum.fi
    Juice-musikaali Forum Teatterissa 6.2.– 27.2. Paikalle voi tulla katsomaan myös pelkän esityksen ilman illallista.
  • Sappeen kesäteatterissa esitetään Juice-musikaalia kesällä 13.6.–24.8. 2013.
  • Ollaan ihmisiksi -konsertti Helsingin Savoy-teatterissa 5.3. ja 6.3. 2013.
    Ollaan ihmisiksi -konsertissa eturivin artistit ja näyttelijä-laulajat esittävät Juicen tuttuja ja tuntemattomiakin kappaleita. Juice oli kansakunnan ajattelija, herkkä lyyrikko, romantikko mutta myös rankka ravistelija. Laulajina esiintyvät muun muassa Remu Aaltonen ja Sten 1. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla