ET:n Lauantaitansseissa lankkulattia notkui ja narisi, kun sadat parit pyörähtelivät ympäri Narinkkatorille noussutta telttaa – ja vähän sen ulkopuolellakin auringonpaisteessa.

– Neiti, saiskos luvan?

– Mihin aikaan nämä alkavat ensi lauantaina, kysyy hikinen tanssipari lipuessaan ohitseni tiivistunnelmaisessa teltassa.

Voiko tätä uskoa todeksi! Kello on 12.00 lauantaipäivänä ja Helsingin Kampin Narinkkatorin tanssiteltta natisee liitoksistaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

ET:n ensimmäiset Lauantaitanssit ovat juuri alkaneet ja tanner on tanssijoista täynnä. Kaikki eivät mahdu telttaan vaan osa vetää valssia teltan ulkopuolella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Hyvä me! ET:n päätoimittaja Riitta Korhonen ja juontaja Janne Kataja.

Lavan edessä on päivän toisen solistin Mikael Konttisen edessä muuri ihailijoita laulamassa mukana ja odottamassa taukoa. Kun tauko tulee,  ihailtu Mikael vääntää ranne kipeänä nimikirjoituksia.

Tohtori Tolosen ständillä tehdään halausennätystä. Nyt jo 558 halausta, tuhanteen pitäisi päästä. 

– Ihan kevyesti päästään, halaajat luottavat.

Ja tuolla vastailee Pauligin juuri valittu Paula-tyttö Noora Ylikoski tottuneen oloisesti innokkaisiin kysymyksiin.

– Olikos tämä Sääksmäen puku, sieltä läheltä minunkin sukuni tulee...

Doron onnenpyörässä on pitkä jono... voi että, koska on mun vuoro? Eckerö Linen arvontalippaaseen kyllä mahtuu vielä minunkin kuponkini vaikka sitten pakolla. 

Seuraavana esiintymisvuorossa on päivän toinen solisti Jenna Bågeberg ja meno yltyy entistä villimmäksi.

– Osaako rouva rumbaa? No mutta hyvä, eikun sitten vaan menoksi.


Jenna Bågeberg ja Mikael Konttinen lauloivat myös duettona.

ET:n ensimmäiset Lauantaitanssit vetävät kuin häkä. Osa porukasta on tullut selvästi tanssimaan, ja he vetävätkin viisi tanssituntia tosissaan putkeen.

Osa taas on tullut katsomaan, istumapaikat tanssilattian sivulla ovat varattuja koko ajan. Edes lennokas tanssiopetus ei saa kaikkia nousemaan penkiltä.

– Piti mennä kotiin tekemään raparperipiirakkaa mutta juutuinkin tähän ihailemaan. Katso nyt, miten hyvin nuo tanssivat.

Osa kävijöistä on ohikulkevia lauantaishoppailijoita, osa ET:n lukijoita, jotka ovat tulleet paikalle ilmoitusten innoittamina.

- Onneksi huomasin tämän, kiitos vaan lehdelle, kiittää lukija.

Entä ilta? Kun tangon kuningas Eino Grön nousee punaisissa housuissaan, punainen liina elegantisti pikkutakin taskussa lavalle, on koko tilaisuuden letkeästi juontanut Janne Katajakin hetken hiljaa. ”Arvoisat ET-lehden tanssijat, tässä hän on, The One and Only, Meidän Eikka.

Ja meidän Eikka vetää, tyylillä ja tunteella. Hitaasti ja kovaa. Lava täyttyy taas tanssijoista. Taiteilija Rosa Liksom näyttää, ettei pohjoisen likka ole ensimmäistä kertaa lavatansseissa, Liksominin meno on villiä ja iloista katseltavaa. Tuo toinenkin pari tuolla hallitsee valssin taivutukset, katso.

Toimituksen väki pääsee tenttiin, lukijoilla riittää kysymyksiä ja ideoita. Ja yksi toive ylitse muiden toive: järjestäkää nämä ensi vuonnakin.

Kun ilta hiipuu, vetää Eikka toisen settinsä lopulla valssin: Pohjolan yö, täynnä on kuumaa taikaa...

Juuri näin. ET:n lavatanssit olivat täynnä kuumaa taikaa.

vielä kerran vaikkakin valitettavasti varsinaisen aloituksen vierestä
kopio:>Anonyymi 19.06.2013 09:32
Me maksamme - maksaja näkee ja kuulee!!<:kopio

niinpä juuri, mutta kysymys onkin, että kenen rahoilla?


lillukka 49

TODELLA hyvä asia meille ikä ihmisille jotka eivät pitkien matkojen vuoksi enää jaksa kulkea yötä myöten tanssimassa. täytyy ymmärtää ettei tämä ole pois työstä vaan piristää työn tekoa.
as. 27 v. helsingissä, nyt maalla.


Olipa mukavaa kaikilla tuolla teltassa. Eikö näitä tansseja voisi järjestää kesällä useamminkin. On paljon ihmisiä, jotka haluaisivat tanssia pitkin päivää kesällä ja kaupungin keskustassa, jonne on hyvät kulkuyhteydet.
Kiitos kaikille järjestäjille!

Tanssit kuuluvat maalle, ei kaupungin keskustaan. Oli kyse yksittäisestä juhlatapahtumasta, sen ymmärtää, ja paikan varaaja tietysti maksoi kustannukset. Eihnä nuo ilmaisia ole sentään.
Lisää vain kaikenlaista turhaa metelöintiä ja rauhattomuutta. Kaupunki on kaupunkilaisille. Ei helsinkiläisten ole syytä kustantaa kaikkea mitä maalaiset haluavat.
Tansseja on tanssilavoilla ihan tarpeeksi.
"Pitkin päivää tanssiminen" kaupungin keskustassa ,joka on mm. ihmisten työpaikka, asiointipaikka jne, ei mitään järkeä.
Oikeille turisteille kyllä järjestetään palveluita eli nähtävää ja koettavaa pääkaupungissa.
Kenellä on aikaa tanssia pitkin päivää?? Ei ihme että talous on retuperällä!!!


Vanhusten keskuksissa ovat järkänneet päivätansseja aiemmin. Luulen että ne on lopetettu kylläkin, kun Eteläisen sosiaalikeskusken rakennuksessa oleva päiväkeskus meni remonttiin. Siellä riitelivät kuulemma miehistä....

Voi hyvät hyssykät sentään - eivätkö naiset ole koskaan liian vanhoja kissatappeluihin? Minulla on yksi tuttavapariskunta, mies yli seitsenkymppinen, ja yhä näkee mustasukkaisuuden aiheita, aiheetta! En tiedä itkeäkö vai nauraa. Onneksi olen jo yksin, mutta tanssi on silti kivaa, ja erinomaista liikuntaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla