ET-lehdessä nro 14 tarinansa kertoneet Piki ja Arne palasivat Amerikkaan heinäkuun alussa. Kuuntele myös, miten hyvin Arne oppi suomen kieltä!

Kaliforniassa asuvat Pirkko ja Arne Laitinen viettivät unohtumattoman vuoden Suomessa. Arne on kolmannen polven suomalainen, Piki muutti Amerikkaan 1982. Vielä kesällä he haaveilivat muuttavansa Suomeen, mutta toisin kävi.

Piki kertoo uusimmat kuulumiset:

– Ensimmäinen kuukausi on mennyt ihmetellessä ihmis- ja automääriä, valtateiden hirveitä ruuhkia. Nyt on ihan ihan eri perspektiivi, kun olimme niin pitkään poissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suomen rauhallista elämäntyyliä on ikävä. Kyllä me varmasti muutamme sinne, puhumme siitä siitä ihan päivittäin. Onhan täälläkin ollut tietenkin kiva tavata kavereita, käydä rannalla ja laittaa kotia kuntoon. Ripustin uudet Suomessa Marimekon kankaista ompelemani verhot ikkunoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt pitää etsiä työtä, ja se kauhistuttaa etukäteen. Olen ollut taloudenhoitajana-lastenhoitajana pari viimeistä vuotta. CV on aika palapeli. Kävin koulunkin, voisin olla eskariope. Olen ollut pankkialalla, mutta vähän sama juttu kuin Suomessa, olen liian vanha joka paikkaan.

En tiedä, mitä ryhdyn tekemään. Arne oli pitkään kalustetehtaassa töissä, mutta porukkaa vähennettiin. Nyt hän on ollut kirkolla osapäiväisenä talonmiehenä, ja tekee paljon pieniä nikkarointihommia ja rakentamista.
Sain vasta auton korjaamosta eilen, eli olen ollut pyörän vankina, sekin on ollut jännä kokemus täällä, kun on niin paljon mäkiä. Suomessa kuljimme vain julkisilla.

Arne jo suunnittelee Suomeen muuton rahoitusta. Voisimme vuokrata Oceansiden talomme ja rakentaa autotallin päälle ”grannyflatin”, jota vuokrattaisiin. Arizonalaiset tulevat mielellään kuumasta meren ääreen ja maksavat 600 dollaria viikko. Minun San Diegossa olevan kerrostaloasunnon voisimme myydä.

Huomenna lähdemme Sierra Nevadan vuoristoon Mammoth Lakes -järville telttailemaan ja kalastamaan. Nukumme pickup-autossamme ilmapatjalla.

Kaipaamme pois kaupungin hulinasta ulos luontoon. Kaipaamme Lauttasaaren pikkumökkiä! Äiti oli käynyt siellä ihastelemassa pelargonioita ja oli tullut kuulemma tippa linssiin, kun oli niin kaunista mutta ihmiset puuttui.

Minulla äitiä kauhean ikävä! Elämä on monimutkainen seikkailu joskus. Tuntuu, että aina on väärässä paikassa."'

Kuuntele Arnen suomen kieltä:

Lue Pikin ja Arnen koko tarina ET-lehdestä 15.

Sisältö jatkuu mainoksen alla