”Minä, täti Sofia, opetan veljentyttärelleni Adelinalle elämässä tarvittavia taitoja, jotta hän saisi itselleen hyvän aviomiehen.”

Oikeassa elämässä Kristiina Teerikangas ja Anette Kanteh vetävät 1850-luvun elämyksellisiä opastuksia. Kaakinpuusta jalkapuuhun -retkellä ruustinna Emma ja piika Otilia pohtivat järjestyksen pitoa entisaikaan.

Juorupeilin takaa -kävelyllä kurkistellaan 1800-luvun tapahtumia. Varjoja illan pime­tessä -retki kuiskii kummitustarinoita.

– Asun 1830 rakennetussa Laivu­rintalossa, tänne mahtuu kahville
24 ihmistä. Kodin kautta pääsee heti tarinoihin sisään. Tarinoita pitää elävöittää, sekoittaa faktaa ja fiktiota, Kristiina kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rooliopastus toteutui pitkän unelmoinnin jälkeen, ja entiset työpaikat hoitoalalla ja ulosottovirastossa vaihtuivat 1800-luvun tunnelmiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Enemmän tämä on vielä harrastus kuin työ. Joskus esiinnymme vanhainkodeissa vapaaehtoistyönä, ja saamme sieltä paljon aineksia tarinoihin, Anette toteaa.

Kyseessä oleva paikka on 1830-luvun talo/koti, missä kahvitarjoilua tilauksesta. AjanKaiku tarjoaa historiallisia ohjelmapalveluja ja siihen saa tilauksesta kahvitarjoilua Laivurintalossa. Meidän sivuihin kannattaa tutustua www.ajankaiku.com. Meidät löytää myös facebookista.

Voi kun kivoja tällaiset näytöskappaleet/opastukset kahvilassa! Ei varmaan ole kävijöistä puutetta.
Tulee mieleen käsityötaidon päivät Turun käsityöläismuseossa kesäisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla