Millaista oli Finnjetillä? Aikansa suurin ja nopein autolautta Finnjet seilasi yli kolmen vuosikymmenen ajan Itämerellä. Yli viisi miljoonaa matkustajaa nautti aluksen upeasta ilmapiiristä, herkullisesta buffet-pöydästä ja monipuolisesta viihdeohjelmasta.
Finnjet-postimerkkien kunniaksi Posti pyysi ET:n lukijoita lähettämään omia tarinoitaan Finnjetistä. Tarinoiden lähettämisaika on nyt päättynyt ja saimme valtavan määrän hienoja muistoja!

Lue 10 parasta lukijoiden lähettämää tarinaa ja äänestä mieleisesi tarina!

Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan postimerkkipalkintoja. Eniten ääniä saanut tarina palkitaan Tallinnan risteilyllä. Äänestä mielestäsi parasta tarinaa 23.4. mennessä.

Käy lukemassa tarinat ja äänestä paras tarina täällä

Kilpailun säännöt

Legendaarinen Finnjet sai nyt myös omat postimerkit

17. maaliskuuta Itella Posti Oy päätti yhteispohjoismaisen Merellinen Pohjola -sarjan pienoisarkilla, jonka kaksi postimerkkiä kuvaavat legendaarista autolautta Finnjetiä, joka liikennöi Helsingin ja Travemünden välillä vuosina 1977–2008. Se oli aikoinaan maailman suurin matkustaja-autolautta monilla eri mittareilla – muun muassa paino, pituus, kapasiteetti, nopeus, teho – mitattuna.

Postimerkin suunnitellut graafikko Klaus Welp on syvännyt postimerkkiarkkiin myös lapsuudenaikaisen valokuvan, jossa hän nauttii merimatkasta Saksaan laivan kannella isänsä, äitinsä ja veljensä kanssa. Klaus Welp on itse kuvassa kolmivuotias.

"Finnjet-postimerkkiarkin suunnitteluvaiheet herättivät mielessäni muistoja. Isäni on kotoisin Saksasta ja matkustimme sukuloimaan vähintään joka toinen vuosi Itämeren taakse. Useat matkoista taittuivat "Itämeren keisarin", Finnjetin huomassa. Etsiessäni kuvamateriaalia merkkejä varten, muistelin kuinka aikansa suurin ja nopein autolautta teki pieneen poikaan valtavan vaikutuksen."

- Klaus Welp 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla