Siitä on nyt kulunut kaksi viikoa. Niin mistä? Minun elämäni mielenkiintoisimmasta matkasta.

Siitä on nyt kulunut kaksi viikoa. Niin mistä? Minun elämäni mielenkiintoisimmasta matkasta. Vietimme mieheni kanssa mukavassa ryhmässä kolme päivää Roomassa ja viisi päivää Ischian saarella.

Rooman nähtävyydet ja Vatikaani tulivat tutuiksi hyvien ja asiansa osaavien oppaiden kanssa. Yhteiset retkemme teimme "reppumatkaajien" tapaan yleisillä kulkuneuvoilla. Minusta se oli aivan oivallista!

Kuljimme roomalaisten tapaan heidän kaupungissaan. Poistumiset metrosta tapahtuivat käskyllä:"Kaikki, jotka ymmärtävät tämän sanoman, poistuvat seuraavalla asemalla!" Kiitos Päivi mieleenpainuvasta Rooman historian elävästä kerronnasta. Sinun avullasi näin todella keisari Augustuksen antamassa käskyä Forum Romanumilla, että koko valtakunta on verolle pantava...

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vatikaanin museo ja kirkot olivat minulle taivas maan päällä. Kaikki ne taideteokset, joista olen koko ikäni nähnyt kuvia eri taidekirjoissa ja joita olen opettanut uusille sukupolvillekin, olivat siinä silmieni edessä, lähes käsin kosketeltavissa! Uskomatonta ja ihanaa!! Kiitos Riitalle hyvästä taidehistorian luennosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pian johdolla ja sangen hyvässä, sanoisinko ylenpalttisessa, huolenpidossa siirryimme Ischian ihanalle saarelle. Koska turistisesonki ei ollut vielä alkanut, meillä oli reilusti tilaa tutustua niin hotellin mineraalivesialtaisiin kuin koko saareen. Yllättävän paljon mielenkiintoista mahtuu niinkin pienelle alueelle. Kun aurinkokin vielä paistoi kirkkaalta, siniseltä taivaalta ja meri kimalsi edessämme, se oli siinä. Mitä ihminen voi muuta lomalta toivoa!

Ennen kotilentoa saimme vielä viimeisen "karkin". Kolme tuntia Pompeijn kaupungissa! Mielenkiintoinen paikka ja jälleen hyvä selostus oppaalta.

Mielestäni matka oli todella hyvin suunniteltu ja toteutettu. Jopa selostusten kuuluvuus oli varmistettu ryhmän sisäisellä mikrofonilla ja korvanapeilla. Todella tarpeellinen palvelumuoto.

Opas piti meistä todella hyvää holta. Joskus tuntui , että vähän liiankin hyvää, mutta toisaalta meillä oli joukossa erilaisia, eri-ikäisiä ja eri matkailukokemusta omaavia ihmisiä ja palvelu oli räätälöity sen mukaan.

Tämä oli jo toinen ET-lehden matka, jolla olimme mukana. Ensimmäinen oli Läntisen Välimeren risteily pari vuotta sitten. Niin se kuin myös tämä matka olivat erittäin mukavia. Kiitos Suomen matkatoimistolle ja kiitos ET-lehdelle. Ehkäpä tapaamme jälleen ensi vuonna. Miten olisi Kreikka ja sen saaret??? Terveisiä kaikille matkoilla mukana olleille, jos satutte lukemaan tätä!

Lea Mäkinen Lappeenrannasta

P.S. Terveisiä Perlusconelle:  Kyllä suomalainen ruoka hakkaa italialaisen mennen tulle sata-nolla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla