Läpi Euroopan hurruttelivat monet muutkin suomalaiset. Kaikki eivät kuitenkaan yhtä onnekkaasti kuin me.

Melkoisen enteellinen otsikko oli muutama päivä sitten päättyneellä ET-matkallamme. Antiikin Kreikan historia ei jäänyt ryhmällemme hämärän peittoon sen varmisti reipasotteinen ja läksynsä perusteellisesti lukenut oppaamme Pirjo.

Myös nykyajan elämänmeno kävi selväksi. Kotiinlähdön hetkellä tuntui kuin olisimme olleet maassa paljon kauemmin kuin todellinen aikataulumme osoitti. Siitä pitivät "työntäyteiset" retkipäivämme huolen.

No, sitten yllätti Islanti ja aikamatkamme jatkui ensin muutaman päivän pohdiskellessamme miten pääsemme kotiin. Loppujen lopuksi kun lentomahdollisuutta ei ollut: ensin Kreikasta laivalla Italiaan, sieltä bussilla Itävaltaan, Puolaan ja Baltian maiden kautta kotipesälle. Ajokilometrejä kertyi n. 3000.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Läpi Euroopan hurruttelivat monet muutkin suomalaiset. Kaikki eivät kuitenkaan yhtä onnekkaasti kuin me. Tallinnan satamassa kohtasimme koko joukon lopen väsyneitä matkalaisia ja kuulimme kertomuksia junassa varastetuista matkalaukuista, Puolan poliisin vaatimista huimista sakoista sekä 5 tunnin vitkuttelusta, alinomaa tupakkataukoja pitävistä bussikuskeista, taksiseikkailuista läpi Euroopan jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Matkaväsymyksestä huolimatta oli ihanaa kuunnella puheensorinaa. Tällä kertaa suomalaiset eivät seistä jäpöttäneet tuppisuuna kantamuksineen, vaan niin tutut kuin tuntemattomatkin keskustelivat keskenään! Miten se slogan nyt menikään...."Enemmän Tarinoita". Niitä totisesti kertyi tällä matkalla normaalin matkapaketin lisäksi!

Kiitos vielä kerran superihanalle, kärsivälliselle matkaryhmällemme ja SMT:n toimiston tytöille. Teidän ansioistanne aikamatkamme jatko-osakin sujui vähäisistä unista huolimatta mallikkaasti.

Leena Hofma

ET-lehden matkaemäntä
Sisältö jatkuu mainoksen alla