Odotukset olivat korkealla tälle et-lehden kaukomatkalle lähdettäessä.

Odotukset olivat korkealla tälle et-lehden kaukomatkalle lähdettäessä. Lensimme ensin Pekingiin ja ehdimme katsastaa Kielletyn kaupungin ennen kuin pääsimme hotelillemme univelkaa tasaamaan. Meillä oli seuraavana aamuna aikainen lähtö junalla kohti Ulan Batoria. Yli vuorokauden kestänyt ratakyyti taittui leppoisasti seurustellen ja vaihtuvia maisemia ihaillen.

Mongolian naisoppaamme Javzaaus otti meidät hymyillen vastaan asemalaiturilla ja totesi hieman jännittyneenä, että olimme hänen ensimmäinen suomalaisryhmänsä. Tästä seikkailumme varsinaisesti alkoi. Katsastimme pääkaupungin nähtävyydet ja päivän kruunasi aivan vertaansa vailla ollut kansantanssi-, laulu- ja musiikkiesitys. Tutuiksi tulivat niin hevosenpääviulu, kurkkuäänilaulu ja upeat, värikkäät asut sekä kansantarinoiden siivittämät tanssiesitykset.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Matkat maaseudulle sujuivat melkoisen hitaasti teiden huonosta kunnosta johtuen, mutta uskomattomat maisemat korvasivat moninkertaisesti vaivalloisen matkanteon. Lammas-, vuohi-, jakki- ja hevoslaumat kiitivät ohitsemme loputtomassa maisemassa puhtaansininen taivas kattonaan. Vuorien ja kukkuloiden rytmittämää ruohomattomaisemaa täplittivät jurtat, joiden erinomaisuutta ryhmämme testasi parina yönä. Ruoka oli erinomaista - tosin tammanmaito ja ulkoilmassa kuivatut juustot olivat...hmmm, hieman erikoisen makuisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka ehdimme raapaista vain vähän tämän värikkään ja omaperäisen maan pintaa, niin ryhmämme totesi yhdestä suusta: "Tätä emme unohda koskaan, huippumatka!" Tähän on myös minun matkan vetäjänä helppo yhtyä. Kiitos myös teille mutkattomat et-matkalaiset!

Kohti uusia seikkailuja: Kuuba, Vietnam, Azorit...

Syysterveisin

Leena Hofma

Sisältö jatkuu mainoksen alla