Tuulisen raikasta ja aurinkoista huomenta puutarhaystäväni!

Tuulisen raikasta ja aurinkoista huomenta puutarhaystäväni!

Aikamoinen tuuli tuiversikin jo heti aamusta. Yleensähän tuuli tyyntyy yöksi, mutta nyt tuuli kyllä koko yön ja teki samalla ilmankin kylmäksi.Jännitti kyllä hiukan, että kuinka viikolla ulos nostettu petunia-amppeli on selvinnyt, kylmästä ja tuulesta. Vaan hyvin näytti aamulla kukkivan. Näyttää siis sille, että amppeleiden karaistuminen on onnistunut kasvihuoneella hyvin ja kestävät jo nyt viileitä öitä.

Paljon on viikossa ehtinyt tapahtua, puiden lehdet ovat enemmän kuin hiirenkorvat, uusia kukkia puhkeaa kukkaan lähes päivittäin. Saarnikin alkoi kukkia ja nyt jo työntää ensimmäisiä lehtiään esiin. Se ressukka vain on niin herkkä, että mitä todennäköisimmin se tulee taas jossain vaiheessa palelluttamaan lehtensä, kun keväiset hallayöt iskevät. Onneksesi se toipuu hyvin ja uudet lehdet tullee nopeasti tilalle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Perennoiden istutusta kun pohdin tuossa viimeviikolla, niin tällä viikolla se sai jatkoa kun kollega taimistolta kävi ja puhuttiin pitkään kasvualusta merkityksestä ja oikeiden kasvien valinnasta. Yhtä mieltä oltiin, että riittävän paksu kasvualusta, kunnon multaseosta on kaiken perusta. Mustatmullat ym. on hyviä lisämultia, mutta itse kasvualusta kannattaa kyllä tehdä kunnon seoksista. Siten se kestää ja toimii kasveilla vuosikausia. Kasvit viihtyvät, talvehtii ja hoito on helppoa.  Sitten vain oikeat kasvit oikeille paikoille ja luonto hoitaa kuin itsestään valtaosan.Hiukan rikkaruohojen poistoa alussa ja peruslannoitusta, niin hyvä tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toki jos penkin kattaa vielä katekankailla ja /tai kateaineilla ja kastelu järjestelmin, niin sittenhän ei tarvitse juuri muuta kuin vihellellä ja katsella kun penkki kasvaa ja kukoistaa. Mutta ei tosiaan ole iso homma poistaa rikkaruohot parikertaa kesän aikana ja kastella hiukan tarvittaessa,(etenkin ennen sadetta). Siinä tutustuu myös kasveihin ihan eri tavalla kun puuhastelee niiden seassa. Monesti kukan todellinen kauneus löytyykin vasta kun painaa siihen nenänsä kiinni ja katselee sitä kauan ja läheltä. Kukkien uskomattoman upeat yksityiskohdat ovat niin hämmästyttävän kauniita, ettei niihin kyllästy koskaan. Päinvastoin, haltioituu aina uudestaan ja uudestaan. Kokeilepa vaikka viikonloppuna ottaa yksi, mikä tahansa kukka kämmenelle ja tutkailet sitä pitkään. Lupaan, ettet pety, se on lumoava kokemus, joka saa aina hyvälle tuulelle.

Itselläni on tuossa parikin hyvin aurinkoista paikkaa ja ainakin toiseen suunnittelin laittaa tällaisen auringossa viihtyvän ja komeasti toisiaan täydentävän kokoelman.http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo4.asp?PID=1701&os=1

Kastelusta puhuttiin myös tuossa viikolla. Hiukan aina jotkut ihmettelee intoani sadettaa juuri ennen sadetta tai samaan aikaan sateen kanssa. Pikkuisen pitävät varmaan tärähtäneenä kun alkaa vettä sataa, niin minä pistän sadetuksen päälle tai lähden letkun kanssa sateeseen seisomaan. Vaan siinä se idea onkin, että kastelen maan pinnan hyvin ennen sadetta, jolloin sadevesi imeytyy hyvin maahan, eikä virtaile pois. Monta kertaahan saa sataa kovinkin paljon ja kun menee potkaisemaan maan pintaa, niin pölly vain käy. Vesi on valunut muualle, eikä imeytynyt maahan, kun kuiva maan pinta on estänyt sen. Eli kastelu ennen sadetta tai juuri sateen alettua takaa kastelutarpeen säästön seuraaville päiville.

Nurmikolle taidan sittenkin jo kohta heittää hiukan lannoitetta. Se on lähtenyt niin hyvään ja kovaan kasvuun, että kyllä se kohta kaipaa jo lannoitetta. Niin kasvu pysyy voimakkaana ja hyvänä.Tuossa nurmikossakin näkee hyvin, että kun viimevuonna laitettiin hyvä kasvualusta ja kunnon siemenet, niin se talvehti hyvin ja kasvu alkaa näin keväällä heti nopeasti ja rehevästi. Ja kun vielä tuo karkotin piti myyrät poissa, niin hyvälle näyttää. http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo4.asp?PID=1050&os=8

Viikonlopulle on luvattu aurinkoista keliä, joten eiköhän nautita keväästä ja Suomen ihanasta luonnosta täysin siemauksin. Eväät mukaan ja luontoon retkelle, siellä odottaa ihana ja ihmeellinen kevätnäytelmä, ja ihan ilman lupamaksuja. :)

---------------------------------

Kaikki muuttui sinä päivänä, kun hän

ymmärsi, että on juuri riittävästi

aikaa kaikille tärkeille asioille

hänen elämässään.

-Brian Andreas

---------------------------------------

Ihanaa viikonloppua Sinulle.

Toivottaa

Puutarhurisi ja ystäväsi

Juha

-----------------------------------------

-   Silmut ja Siemenet kasvattaa,lämmin sydän ja hyvä maa -

Kodin Kukat OyToikanmäentie 4449570 KANNUSJÄRVI

p. 05- 344 0300 ma-pe klo 8.00–16.00

E-mail. mailto:puutarha@kodinkukat.fi

internet: http://www.puutarha.com

Ilmaiseen kerhoon voi liittyä osoitteessa  http://www.puutarha.com/kerho.asp

Sisältö jatkuu mainoksen alla