Raikasta huomenta puutarhaystäväni.

Erityisen hyvälle nämä aamut kyllä tuntuvatkin. Palasin juuri kasvihuoneelta aamukahvin keittoon ja vaikka sade hiukan takkia kastelikin, niin yhtään ei haitannut. Oikeastaan päinvastoin se tuntui hyvälle. Nyt kun luonto saa aamusta vettä ja kohta aurinkoa, niin kyllähän kohta vihertää. Koivut ovatkin jo pienillä hiirenkorvilla ja jopa valkovuokot on kukassaan, leskenlehdistä puhumattakaan.

Kasvihuoneella on sellainen kasvun tohina päällä, ettei paremmasta väliä. Vaikka kuinka yritän puhua niille, että muilla kuin orvokeilla ei ole asiaa ulos vielä muutamaan viikkoon, niin tuntuu kuin kaikki kasvaisi kilvan päästäkseen jo ulos. No, tämä on tuttu tunne joka keväällä, että hiukan pitää toppuutella itseään ja muitakin innokkaita. Kesään on vielä hiukan matkaa, eikä suotta yritetä taistella luontoa vastaan, kun on kumminkin helpompaa elää sovussa sen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tosin sen verran olen alkanut amppeleita valmistamaan kesään, että olen alkanut tiputtamaan yölämpötilaa hiljaa alemmas. Karaistutan näin hiljalleen kukat kestämään ilman ongelmia siirron ulos. Tähän käytän yleensä 3-4 viikkoa, mutta lopputulos on sitäkin parempi. Toki jos pitäisin öisin korkeaa lämpötilaa, niin kukat olisivat komeammin kukassa kesän alussa, mutta jos pikkaisenkin tulee viileitä öitä tai kylmää viima, niin kukka saattaa jopa menehtyä ilman tätä karaistus toimenpidettä. Ulos vietävät sisäkukatkin totutan ulkoilmaan aina hiljalleen parin-kolmen viikon ajan. Ensin aluksi vain 10-15 minuuttia ulkoilmaa ja sitten pikkuhiljaa päivittäin aikaa lisäillen ne tottuvat ulkoilmaan ja viihtyvät hyvin koko kesän siellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perennapenkkejä olen putsaillut jo hiljalleen ja kunhan näen mihin tarvii lisäyksiä tai muutoksia, niin niitä alan kyllä hiljalleen tekemään. Itse tykkään istuttaa avojuurisia aina kesän alkuun asti, juhannuksen jälkeen viimeistään siirryn sitten astiataimiin. Sillä ne ovat sitten jo paremmassa rytmissä luonnon kanssa. On kyllä pakko myöntää, että välillä tekee hiukan pahaa katsella kun keväällä istutetaan perennaa jonka kuuluisi kukkia keskikesällä, mutta joka on kasvihuoneessa hyödetty täyteen kukkaan jo toukokuulle. No, onneksi luonto on viisas ja se pitää huolen kasvista loppukesän ajan ja se on sitten oikeassa rytmissä seuraavana vuonna.Minun suosikkini löydät täältä:http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo2.asp?os=1&ryhmanimi=perennat

Myyrätuhot ovat kyllä olleet ihan käsittämättömän suuret. Myös monet kollegat on soitellut ja kertoneet suurista tuhoista. Ainahan luonto omansa ottaa jos kerran antaakin, mutta kyllä se harmittaa vietävästi, kun penkit ovat myllerretty ja puut syöty. Sehän se hankalin tilanne on kun puun kuori on syöty ympäriinsä. Silloin ei ole muuta keinoa kuin silloittaa puu. Se on hiukan haasteellinen työ, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.Laitoin siitä ohjeen kuvan kera tuonne meidän kerhosivuille.http://www.puutarha.com/kerho_kuvia_ajankohtaisuuksille.asp

ja ennalta ehkäisyyn..http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo3.asp?PID=&OS=8&tr=1048&ryhmanimi=karkottimet

Sunnuntaina vedetään sitten lippu salkoon ja juhlistetaan äitejä niin kuin kuuluukin. Tuo äiteinpäivä on kyllä yksi niistä päivistä jolloin juhlinta ja arvostus on varmasti oikeissa henkilöissä. Äidin rakkaus ja kaikki siihen liittyvä on se voima joka saa aina pilvisenkin päivän paistamaan.

Kiitos äidit, olette varmasti juhlanne ansainneet.

---------------------------------

Itse luonto osallistuu äidin juhlintaan.

Vuokot kukkii,

toukokuu antaa kauneintaan.

---------------------------------------

Ihanaa äitienpäiväviikonloppua Sinulle ja läheisillesi.

Toivottaa

Puutarhurisi ja ystäväsi

Juha

-----------------------------------------

-   Silmut ja Siemenet kasvattaa,lämmin sydän ja hyvä maa -

Kodin Kukat OyToikanmäentie 4449570 KANNUSJÄRVI

p. 05- 344 0300 ma-pe klo 8.00–16.00

E-mail. mailto:puutarha@kodinkukat.fi

internet: http://www.puutarha.com

Ilmaiseen kerhoon voi liittyä osoitteessa  http://www.puutarha.com/kerho.asp

Sisältö jatkuu mainoksen alla