Pääsiäishuomenta puutarhaystäväni.

Äkkiä se tuo ilma muuttuu. Eilen mahtava auringonpaiste ja upeasti kuumottava kuu valaisi taivasta, mutta nyt aamusta pilvet peittää taivaan. Vaan meille se sopii oikein hyvin, sillä näin taimet vahvistuvat ja kasvavat myös ilmojen ansiosta vahvoiksi ja kestäviksi.

Täällä puutarhalla ollaan ihan innoissaan, paitsi pääsiäisestä, myös siitä kun kesäkukkien taimilähetykset nyt alkavat. Pikkutaimista on nimittäin kasvanut niin vahvoja ja upeita, että ensiviikolla voidaan aloitella niiden lähetykset. Ja seuraavat 3-4 viikkoa niitä sitten lähetän täältä uusiin koteihin. On taas se tuttu tunne, kun voi ylpein, vaikkakin hiukan haikein mielin toivotta niille hyvää matkaa uuteen kotiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lumetkin on sulanut nyt niin paljon, että olen lopetellut hiljalleen lintujen ruokinnan. Olenkin putsannut ruokintapaikan siistiksi ja ripotellut hiukan kalkkia maahan. Kalkki paitsi desinfioi maata, niin se myös palauttaa maan ph:n , että se ei pala karrelle kesänaikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin tänäänhän on tosiaan pitkäperjantai ja pääsiäisen vietto alkaa virallisesti. Tätä päiväähän vietetään Kristuksen ristiinnaulitsemisenpäivänä. Tämä on siis kirkkovuoden ainut surujuhlapäivä. Huomisesta eteenpäin pyhät onkin sitten enemmän iloisten asioiden juhlapyhiä.  Pääsiäistähän saa juhlia paitsi hyvällä ruualla, yhdessäololla, niin tietty myös kukkasin.

Ja näinhän me saadaan niistä eniten iloa….

Tulppaanit:Leikataan uusi imupinta terävällä veitsellä tai saksilla, jolloin leikattava kohta pidetään veden alla.Laitetaan maljakkoon viileää ja puhdasta vettä, korkeintaan5-10 cm, muuten varret venyvät liikaa.Viedään kukat yöksi viileään, näin saadaan kukat kestämään pidempään.Vaihdetaan uusi vesi ja tehdään uudet imupinnat parin-kolmenpäivän välein.

Narsissit;Niitä käsitellään muutoin samoin kuin tulppaaneita, mutta pidetään ne mielellään omassa maljakossa.  Niistä valuvaneste nimittäin tukkii helposti muiden kasvien solukot janäin niiden vedensaanti vaikeutuu. Jos Sinulla on kumminkin samassamaljakossa on muita kukkia, niin vesi kannattaa kyllä vaihdella päivittäin.Ruukkunarsissit;Kannattaa ostaa sellaisia ruukkuja, joissa on vasta muutama kukka auki ja paljon nuppuja. Kastellaan niitä hyvin maltillisesti ja viedään yöksi viileään.Sipuleita ei kannata heittää pois kukinnan loputtua, vaanistutellaan ne ulos, jolloin ne kukkivat ensi keväällä siellä.

Leikkokukkien lisäksi voidaan laittaa maljakkoon piristykseksi koivun- tai pajunoksia. Itse laitan noita pikkuvirpojien viimeviikolla tuomia oksia, niissä on oma ihana tarinansa aina mukana.

Vaan nyt alkaa olla aamukahvit juotuna, tuli takassa palanut ja mieli halajaa takaisin kasvihuoneen lumoon. Joten vedänpä tuosta saappaat jalkaan, laitan lippiksen päähän ja lähden toivottamaan kukille hyvää huomenta, kasteluletkun kera.

Ai niin, meinasin vallan innostuessani unohtaa, että nyt ovat sitten perennat ja muutkin monivuotiset kotisivuilla nähtävillä ja varattavissa. Kuvastokin kolahtaa kotiin ensiviikolla…Perennat ryhmittelin nyt toiveiden mukaan kasvupaikkojen ja kukinta-aikojen mukaan. katsopa, mitä kaikkea kivaa.

Kätevästi…

http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo2.asp?os=1

---------------------------------

Tärkeintä elämässä ei ole se että

näemme sen mitä on jossain kaukana,

vaan se että teemme sen mikä on

suoraan edessämme.

-Thomas Carlyle

---------------------------------------

Oikein hyvää ja rauhallista pääsiäisen aikaa Sinulle hyvä ystäväni.

Toivottaa,

Puutarhurisi ja ystäväsi

Juha

-----------------------------------------

-   Silmut ja Siemenet kasvattaa,lämmin sydän ja hyvä maa -

Kodin Kukat OyToikanmäentie 4449570 KANNUSJÄRVI

p. 05- 344 0300 ma-pe klo 8.00–16.00

E-mail. mailto:puutarha@kodinkukat.fi

internet: http://www.puutarha.com

Ilmaiseen kerhoon voi liittyä osoitteessa  http://www.puutarha.com/kerho.asp

Sisältö jatkuu mainoksen alla