Raikasta huomenta ystäväni.

Jotenkin tuntuu, että luontoäiti on nyt päättänyt helliä meitä oikein urakalla. Aivan mahtavia päiviä ja vaikka yöt on ollutkin poikkeuksellisen kylmiä, niin päivien aurinko ja helmeilevä hanki on kyllä Suomalaista luontoa kauneimmillaan.Pikkuinen Huhu-koirakin on ottanut auringosta kaiken irti. Heti kun aurinko alkaa aamusta lämmittää se pistää pienet silmät kiinni ja nautiskelee auringon lämmöstä koko pienen koiran ihanalla olemuksellaan.

Aamulla kun nousin ylös tuossa viiden jälkeen, niin pakkasmittari näytti tämän viikon ennätyksen – 14 astetta pakkasta. Onneksi kasvihuoneessa lämmittimet toivat ja pienokaisilla oli hyvä olla lämpimässä harsojen alla. Ja onhan näistä kylmistä paljonkin iloa, lumet pysyy ja pöpöt kuolee.Näinkin kylmät aamut nimittäin riittää tekemään pölypunkkien olon tukalaksi matoissa ja petivaatteissa. Aamulla kun nakkasin ne tuohon terassin kaitelle niin parin tunnin päästä ne on taas niin raikkaat ja puhtaat, ettei paremmasta väliä. Ja sisällekin tulee aina niin ihanan raikas tuoksu. Pieni vaiva ja iso ilo, eikö vain.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt kun tuo pääsiäinenkin hiljalleen lähestyy, niin viikonlopulla olin jo ajatellut tehdä ensimmäisiä valmisteluja sitä varten. Kylvämällä rairuohot ja ohrat. Ne kun ehtii muutaman kerran leikata ennen pääsiäistä, niin ne on mitä upeimmillakaan juuri pääsiäisenä. Ne muuten itävät nopeasti ja helposti kun ei vain peitä siemeniä liikaa, sumuttelee kylvöksen ja peittää kylvöksen aluksi muovikelmulla. Sitten vain kylvökset valoisaan, muttei suoraan auringon paisteeseen ja varmasti onnistuu. Sitten kun versot ovat sentin-parin mittaisia, niin otan kelmu pois, ettei home pääse iskemään. Leikkaan ruohon ensimmäisen kerran n. 3-5 cm mittaisena. Siitä se sitten vahvistuu ja tuuheentuu upeaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uuden Pajukranssinkin ajattelin tehdä tuohon ulko-oveen. Kranssin tekohan onnistuu helposti kun ottaa kranssin rungoksi pitkiä ensimmäisen vuoden versoja. Siis niitä joissa ei ole haaroja, pitkiä versoja vain. Pehmittelen niitä käsissä hieman ja kiedon yleensä kymmenkunta versoa yhteen kranssiin. Lopuksi kietaisen sitten vielä pari-kolme pajunkissalista versoa koristeeksi. Lopuksi tasaan oksasaksilla tyvet ja latvat tasaisiksi ja siisteiksi ja hyvä tulee. Nuo pajunkissalliset pajut riittävät minulle koristeeksi, mutta kyllähän nekin on hienoja kransseja, jotka on koristeltu nauhoin ja pikku pääsiäiskoristein. Kranssit ovat muutenkin siitä mukavia, paitsi että ne on helppoja tehdä niin niistä saakin tulla persoonallisen näköisiä. Parhaat pujontapajut olen yleensä löytänyt peltojen reunoilta ja tienpenkoilta. Noissa paikoissa kun ne leikataan alas joka vuosi, niin uusia yhden vuoden versoja on kätevästi saatavilla. Muistathan muuten, että maanomistajalta pitää kysyä lupa pajuihin, ne kun ei kuulu jokamiesoikeuksien piiriin.

Kasvihuoneella kasvu edistyy aurinkoisten päivien ansiosta hienosti ja pikkuiset varttuvat ja vahvistuvat upeasti. Erityisen kovasti odotan noiden uusien hajuherneiden kukkaan tuloa. Ne on jotenkin niin ihanan herkkiä ja niiden vieno tuoksu kesäiltoina on jotain aivan mahtavaa. http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo3.asp?OS=16&tr=1565

Toinen ryhmä mitä odotan ja kovasti innolla on nuo kohtalonkukkien uudet värit ja lajikeryhmä kokonaisuudessaan. Etenkin tuo keltainen ja oranssi on minun mieleeni, mutta mahtavia kukkijoita on nuo lila-valkoinen ja pinkkikin. Niitähän oli myös sen verran vähän vielä tänä vuonna, että luetteloon niitä en laittanut, mutta ne löytyy ja on tilattavissa täältä, minne olen kasannut muitakin erikoisuuksia enempi.  http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo3.asp?OS=16&tr=1119

Vaan nyt on aurinko jo noussut taivaan rannasta ja lähden tästä toivottamaan pikkuisille hyvät huomenet ja suihkuttelemaan ne hereille lämpimällä vedellä. Ja sitten vaihdankin kiireesti puhtaammat housut jalkaan ja auton nokka kohti Messukeskuksen puutarhamessuja. Vaikka puutarhurin kiireet ovatkin nyt kovimmillaan, niin sen verran on aikaa, että messuille ehtii. On aina niin mukavaa lähteä tapaamaan tuttuja ja nauttimaan messutunnelmasta. Tiedä vaikka törmättäisiin.

---------------------------------

Ei hyvyys saavu huutaen,se kulkee hiljaa kuiskaten.-    Eino Leino

---------------------------------------

Ihanaa viikonloppua ja muistetaanhan sitten sunnuntaina taas siirtää kelloja tunnilla kesää kohden.

Toivottaa ja muistuttaa

Puutarhurisi ja ystäväsi

Juha

-----------------------------------------

-   Silmut ja Siemenet kasvattaa,lämmin sydän ja hyvä maa -

Kodin Kukat OyToikanmäentie 4449570 KANNUSJÄRVI

p. 05- 344 0300 ma-pe klo 8.00–16.00

E-mail. mailto:puutarha@kodinkukat.fi

internet: http://www.puutarha.com

Ilmaiseen kerhoon voi liittyä osoitteessa  http://www.puutarha.com/kerho.asp

Sisältö jatkuu mainoksen alla