Yllätyksellisen ihanaa huomenta ystäväni. 

Minulla kun on sellainen, voisiko sanoa julkinen salaisuus, jolla aloitan aina aamuni. Se on hyvän ystäväni Kokki- Jussin aamiainen, eli Positiivari yhtiön isän ja sielun Juhanin kirjoittama ajatusten aamiainen. Sen kun nautin ajatuksella ja rauhassa, niin ikinä en ole sen makuun pettynyt. Mutta tänä aamuna kun avasin sen, niin yllätys olikin melkoinen. Löysin oman kuvani ja haastatteluni sieltä. Jussi on aina osannut yllättää ja niin teki nytkin. http://www.onnistuja.fi/Sivu/8fcdc30c-0752-435c-963d-3847962c882d 

Ihan meni omat pasmat sekaisin ja arvaan, että kyllä Jussia on yöllä hymyilyttänyt kun on tätä yllätystä valmistellut. Jussihan on siitä tunnollinen kokki, että tarjoilee aamiaisen aina tuoreena ja lämpimänä. Usein Jussi nimittäin saa aamiaisen valmiiksi ja menee nukkumaan silloin kuin minä täällä puutarhalla herään hoitamaan kukkia. Jos jotain asiaa suosittelen niin tätä. http://www.positiivarit.fi/Aamiainen/ 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ja toinen mitä suosittelen on nauttia kuutamosta ja mahtavista hiihto keleistä. Meillä täällä Kannusjärvellä järjestetään tänään taas perinteiset kuutamohiihdot, makkaranpaisto ja sauvakävely lisukkeineen. On uskomattoman upea kokemus hiihdellä hiljalleen kuun valossa ja nauttia kodalla kahvista ja munkeista tervastulien loisteessa ja tuoksussa. Kiitos taas kerran kylän hyvän talkoohengen, koko homma hoituu hymyssä suin. Illalla sitten startataan klo 20.00 Kannusjärven koulun pihalta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viikonlopulla ajattelin toki tehdä muutakin kuin hiihdellä eli kylvän hiukan paprikaa, selleriä ja purjoja. Myös tomaattia tulee varmaan kylvettyä lisää. Yrttien kylvöjä en varmaan ihan vielä tee, vaan kylvän ne vasta loppu kuusta.   

Olenko muistanut kertoa hyvästä keinosta merkitä kylvökset? Nimittäin kertakäyttölusikat. Eli kirjoitan spriiliukoisella tussilla lusikan sisäpinnalle kylvöpäivän ja lajikkeen. Sisäpuolella teksti pysyy hyvin ja on suojassa niin auringolta kuin kastelultakin. Ja vaikka ovatkin kertakäyttö lusikoita, niin samat lusikat on olleet käytössä jo vuosia. 

Loput huonekasvien leikkaukset sekä mullanvaihdot tulee varmaan tehtyä myös viikonlopulla. Ja muistetaanhan me sitten katsoa ja neuvoa ystäviäkin, että kun huonekasveille vaihdetaan multaa, niin se kannattaa valita hyvin ja oikeanlaista. Siinä säästö on väärässä kohdassa, jos mullassa nuukailee. Isonkin säkin ero on vain euron-pari, hyvän ja halvan välillä. Vähän kuin tekisit ruokaa kuraveteen, ei auta hyvät ainekset kun perusliemi on pilalla. En haluaisi mitään merkkiä mollata, mutta jos sanoisin näin, että se ihan musta multa on hyvää maanparannusainetta ulkopenkkien lisämullaksi, mutta ruukkuihin sen ominaisuudet on väärät. Kasvin hoito hankaloituu mullan liettyessä ja kohta tuloksena on vain näivettyvä kasvi ja paljon pieniä kärpäsiä.Vähän niin kuin tuossa meidän iskulauseessakin sanotaan, että - Silmut ja siemenet kasvattaa, lämmin sydän ja hyvä maa- 

Ja muistetaanhan, että näin alkukeväästä kasveja kastellaan ja lannoitetaan varovasti. Suihkuttelua ja sumuttelua taasen voidaan tehdä päivittäin, siitä kasvit pitää.  

Vaan nyt alkaa olla aamukahvit juotuna ja aamu valjennut niin paljon, että lähden kasvihuoneen ihanaan maailmaan nauttimaan työstä ja tuoksuista. 

Haluatko kurkistaa mitä kaikkea ihanaa on kasvussa. http://www.puutarha.com/katalog.asp 

---------------------------------

Onni

Ei onni ole mikään sattuma,

joka valahtaa taivaasta kuin

rankkasade kesäpäivänä.

Se tulee ihmisen luo vähitellen,

sen mukaisesti, miten hän suhtautuu

elämään ja ympärillään oleviin ihmisiin.

Onni karttuu jyvä jyvältä,

osanen täydentää toistaan.

                      - Tsingis Aitmatov

--------------------------------------- 

Onnellista perjantaita ja viikonloppua Sinulle hyvä ystäväni. 

Toivotteleepi, suksiaan rasvaava, kukkia kasvattava ja tanssikenkiä kiillottava. 

Puutarhurisi ja ystäväsi 

Juha  

----------------------------------------- 

-   Silmut ja Siemenet kasvattaa,lämmin sydän ja hyvä maa -

Kodin Kukat OyToikanmäentie 4449570 KANNUSJÄRVI 

p. 05- 344 0300 ma-pe klo 8.00–16.00 

E-mail. mailto:puutarha@kodinkukat.fi 

internet: http://www.puutarha.com 

Ilmaiseen kerhoon voi liittyä osoitteessa  http://www.puutarha.com/kerho.asp

Sisältö jatkuu mainoksen alla