Keväisen ihanaa huomenta ystäväni. 

En varmaan koskaan lakkaa Rakastamasta näitä keväisiä tuoksuja ja tuntemuksia. Eilenkin kun tulin kasvihuoneelta ulos, oli ihan pakko vetää keuhkot täyteen tuota ihanaa kevään tuoksua, sulkea silmänsä ja nauttia. Ah ihanuutta. Eilinen plussa keli oli aamulla vaihtunut pikkupakkaseen ja tähdet tuikkivat kirkkaina kuin sanoen hiljalleen hyvästit ja antamalla tilaa alati pitenevälle päivälle ja valolle. Valon ja energian määrä tuntuu lisääntyvän samassa tahdissa. 

Kunhan päivä tuosta hiukan valkenee ja ilma menee ennusteen mukaan taas plussan puolelle, niin haen ämpärin ja teen sen täyteen lumipalloja ja vien ne kellariin kasvien juurille. Kevään edetessä, niiden veden saannista kannattaa pitää huolta enenemissä määrin.  

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Viikonlopulla kaivan varmaan kalkkisäkit esiin ja levittelen kalkkia hangelle. Siinä se saa hiljalleen sulaa maahan lumen kanssa samaa tahtia. Lintulaudan alle laitan aina ekstra määrän, että maa varmasti neutralisoituu ja desinfioituu. Lannoitetta siinä kohdassa jo onkin ihan riittävästi.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sunnuntaina on sitten minusta yksi vuoden tärkeimpiä juhlittavia päiviä, naistenpäivä.Koska itse uskon aina ihmisyyden tasa-arvoon, sukupuoleen, ihonväriin tai asemaan katsomatta, niin on aivan mahtavaa kun naiset ovat aikanaan uskaltaneet taistella ja saada sen arvon joka kaikille kuuluukin. Tasa-arvon ja oikeuden yhteisiin asioihin.  Se on minusta aina juhlan arvoinen asia. Sunnuntaina ollaan siis ylpeitä kaikista naista ja juodaan vähintään leivoskahvit sen kunniaksi. Ja kyllähän kimppu tulppaaneita tai ruusuja pöydässä juhlan kruunaa. 

Tuosta tulppaanista tulikin mieleeni, että niiden hankinnassa ja hoidossa kun muistaa pari pikku niksiä, niin niistä on iloa pidempään. Eli tärkeimpänä asiana on aina ostaa tuoreita tulppaaneita. Sitä ei oikein muuten voi tietää kuin kysymällä kauppiaalta tai puutarhurilta, että koska ne on leikattu. Yli viikon vanhoja ei kannata enää ostaa, vaikka ne olisi ollut kuinka kylmässä. Maljakkoon sitten vain vähän ja kylmää vettä. Ja jos ostat ns. kuiva säilöttyjä tulppaaneja, niin pidä ne kääreessä muutama tunti ja laita leikatut tyvet veteen ja anna niiden imeä vettä varsiin. Sitten vain paketti auki ja anna loiston hurmata. Mitään ravinteita tai muuta veteen ei tulppaaneille tarvitse laittaa. Viileään siirto yöksi tai siksi aikaa kun et niitä katsele, pidentää niiden maljakko aikaa paljon. Muutama koivun oksa maljakossa tulppaanien seassa antaa niille paitsi tukea, myös näyttää kivalle ja keväiselle. Suosittelen kokeilemaan.  

Pikkutaimet kasvavat toinen toistaan upeammin, mutta jostain syystä olen aivan malttamaton oloinen kun odotan näiden uusien Pelargonien kasvua ja ensimmäisiä kukkia. Etenkin tämä hero lajikeen kukat hehkuvat niin upeasti, että ei paremmasta väliä.

 http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo4.asp?PID=1634&os=16

Toki nuo heron siskot ja veljetkin on aivan upeita ja tuon uuden Pelargonia jalostajan kanssa muutama vuosi sitten aloitettu yhteistyö on kyllä poikinut niin mahtavia lajikkeita, että olen aivan haltioissani niihin. Kaikki ihastuttavat värit ja lajikkeet pelakoista löydät täältä. http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo3.asp?OS=16&tr=1114 

Ja hienosti nuo kotisivuspesialistit taas osasivat laittaa tuon kuvastonkin selattavaksi tuonne sivuille. Ja vinkeistä viisastuneina, laitoimme sen nyt sen verran isompana, että on helppo lukea. Vai mitä?

 http://www.puutarha.com/katalog.asp 

Vaan nyt alkaa aamu hiljalleen valjeta ja aamun ihanat askareet odottavat . Lähdenkin tästä nyt toivottamaan hyvät huomenet niin pienelle Huhu-koiralle kuin kaikille ihanille pikkutaimille ja muille kukille.  

--------------------------------- 

Siskot, älkää murehtiko ikääntymistänne.

Ne on munat, jotka pilaantuu, ei kanat. 

--------------------------------------- 

Leppoisan ihanaa ja huumorin täyteistä viikonloppua sekä naistenpäivää. 

Toivotteleepi, innostus sielussaan ja pilke silmäkulmassaan. 

Puutarhurisi ja ystäväsi 

Juha  

----------------------------------------- 

-   Silmut ja Siemenet kasvattaa,lämmin sydän ja hyvä maa -

Kodin Kukat OyToikanmäentie 4449570 KANNUSJÄRVI 

p. 05- 344 0300 ma-pe klo 8.00–16.00 

E-mail. mailto:puutarha@kodinkukat.fi 

internet: http://www.puutarha.com 

Ilmaiseen kerhoon voi liittyä osoitteessa  http://www.puutarha.com/kerho.asp

Sisältö jatkuu mainoksen alla