Ihanaa talvista huomenta ystäväni. 

Laskiaisen laskettelun jälkeen tuntuu, että peppu kestää jo pikkuisen paremmin istumistakin. Kyllä olikin mahtavan hauskaa käydä viikolla laskemassa pulkkamäkeä. Ilmat suosivat ja lunta riitti. Ja voi sitä pienten silmien loistetta ja naurua iloa joka täytti mäen, kun nämä pienet laskijat tulla viilettivät mäkeä alas pulkkien ja kelkkojen kera. Siinä sitä itsekin nuortui taas monta vuotta. 

Kevät tekee selvästikin tuloa myös pikkulintujen maailmaan. Taisi olla keskiviikkona, kun aurinko oikein helli, niin talitintti viritteli ääntään tuossa koivun oksalla. Keväällehän se kuulosti, myös pienen Huhu-koirankin mielestä. Katseli ja kuunteli tintin laulua päätään kallistellen, eikä oikein tiennyt, että pitäisikö sille haukkua vastaukseksi vai mitä. No Huhu päätti vain heilauttaa häntäänsä ja jatkaa matkaa uudesta valkeasta lumesta nauttien ja pienen mustan kuononsa siihen upottaen. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

On kyllä jotenkin ihanan rauhallinen ja huoleton tunne kun lunta on nyt maassa riittävästi ja pakkasetkin pysyy kohtuullisina. Tietää, että perennat ja muut talvehtivat kasvit ja mukulat lepäävät kuin karhut pesissään ja odottavat turvallisesti kevään tuloa. Uskon, että talvehtiminen sujuu nyt hyvin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viikonlopulla ajattelin ottaa mukaani vanhan kunnon juuriharjan ja käydä harjaamassa sammaleet vanhojen puiden rungoista pois. Ne kun on noita tautien ja tuholaisten pesäpaikkoja, niin nyt kun putsaa ne puhtaaksi, niin taas pääsee kesällä kasvinsuojelussa helpommalla ja halvemmalla.Samalla varmaan jo suunnittelen puiden leikkauksiakin ja voihan se olla, että jos oikein himo iskee, niin hiukan tulee jo leikattua omenapuita. Kuusiaitani leikkasin myös aina tähän aikaan keväästä, mutta nyt kun kaivoin sen viimekesänä piharemontin yhteydessä pois, niin sitä puuhaa en pääse nyt tekemään. No, muutaman vuoden päästä sitten taas pääsee varmaan sitäkin taas tekemään. Kunhan saan tuon lopullisen pihasuunnitelmani tuosta kohta tehtyä, niin eiköhän siellä havuille ole oma sijansa siinäkin suunnitelmassa.Ai niin, muistathan että niitä mahlaa vuotavia ei kannata nyt leikata, eli luumut, tammet, kriikunat, jne. leikataan aina syksyllä, ei enää näin keväällä. Ja jos en nyt ihan vielä innostu leikkaamaan, niin ainakin katson, että sakset ja sahat on terävinä ja kunnossa, että homma sujuu sitten hyvin, kun hommaa rupeaa tekemään. 

Nyt kun valoa on riittänyt hyvin, niin taimikasvatuskin tuntuu onnistuvan todella hyvin ja helposti. Kaikki pienet alut ovat niin napakoita ja vahvoja kuin vain olla voi. Ihan mielettömän ihana ja mahtava tunne nähdä uusien alkujen pursuvan niin paljon kasvuenergiaa ja halua. Näistä tulee kesäksi mahtavia ja upeita kukkijoita, sen näkee jo nyt. 

Kaikki kevään kesäkukka taimet ovat nyt sitten esillä tuolla kotisivuillakin. Ystäväni Jani teki sinne taas muutamia upeita uudistuksia ja yksi toivotuimmista oli tuo pikatilus lista. Eli nyt on kaikki kuvaston tuotteet kätevästi yhdessä listassa, josta voit kätevästi valita ja varata omat ensikesän sulostuttajasi. http://www.puutarha.com/pikatilaus.asp 

Ihan pikku vinkkinä voin vihjata, että heti jos näet joitain sellaista minkä tiedät varmasti haluavasi, niin kannattaa varata se. Varaan ne sitten Sinulle ja sitten myöhemmin voit halutessasi lisätä tai muuttaa lähetyksen sisältöä. Vaikka taimet hyvin kasvatkin niin aina nuo uutuudet ja tietyt lajikkeet on niin haluttuja, että loppukeväästä ne on jo kaikki varattuja. Aikainen mato…. tiedäthän Sinä.  

Kuvastot ja kaikki muutkin kivat uudet jutut löydät kokonaisuudessaan täältä. http://www.puutarha.com/etusivu.asp 

Ja kivoille kavereillekin voit toki vihjata… 

--------------------------------- 

Kohotkoon tie kohtaamaan Sinua,puhaltakoon Sinulle aina myötätuuli,paistakoon aurinko lämpimänä kasvojasi vastaan,sade virratkoon pehmeänä pelloillesi;ja kunnes me jälleen tapaamme toisemme,pitäköön Jumala Sinua kämmenellään. 

-   Kelttiläinen siunaus 

--------------------------------------- 

Leppoisan ihanaa viikonloppua ja mahtavaa maaliskuun alkua. 

Tapaamisiin taas ensi perjantaina, viimeistään. 

Aamukahvin tuoksuisin Terveisin 

Puutarhurisi ja ystäväsi 

Juha  

----------------------------------------- 

-   Silmut ja Siemenet kasvattaa,lämmin sydän ja hyvä maa -

Kodin Kukat OyToikanmäentie 4449570 KANNUSJÄRVI 

p. 05- 344 0300 ma-pe klo 8.00–16.00 

E-mail. mailto:puutarha@kodinkukat.fi 

internet: http://www.puutarha.com 

Ilmaiseen kerhoon voi liittyä osoitteessa  http://www.puutarha.com/kerho.asp

Sisältö jatkuu mainoksen alla