Pirteää huomenta puutarha Ystäväni. 

Ihanat talviset säät sen kuin vain jatkuvat ja mikäs sen parempaa. Aurinko hellii alkavia kasvuja ja tekee toki hyvää vanhemmillekin huonekasveille. Ulkona talvehtiminen sujuu ongelmitta kun pakkaset eivät ole ihan mahdottomia eikä toisaalta ole liian lämmintä, etteivät kasvit vain heräisi liian aikaisin kevääseen. Samoin lunta riittää suojaamaan perennat ja sipulikasit hyvin. Mikäs on puutarhurin keväästä nauttia, kellarissa piipahdan katsomassa että kaikki on hyvin ja samalla matkalla annan pikkulinnuille lisää ruokaa ja nautin Suomen mahtavasta luonnosta. 

Huonekasveja olen hiukan jo leikellyt. Poistellut niistä latvoja, jotta ne pysyisivät tiiviskasvuisimpina ja tuuheampina. Osa myös kukkii paremmin kuin niitä hiukan parturoi. Leikatuista pistokkaista saa muuten tehtyä kätevästi uusia taimia joko itselleen tai ystävälle.  Pistokkaiden kanssa olen huomannut seuraavia asioita.-   Olen ottanut niitä vain terveistä ja elinvoimisista versoista.-   vaalin puhtautta kaikissa työvaiheissa.-   niissä ei saa mielellään olla kukkia eikä nuppuja.-   leikkaan pistokkaan sentin, pari lehtihangan tai silmun alapuolelta poikki. -   Istuttaessa painan lehtihangan tai silmun multaan kiinni, sillä siinä on yleensä eniten juurenmuodostukseen tarvittavaa hormonia. Pieni pätkä vartta pitää pistokkaan kumminkin paremmin pystyssä.-   en laita pistokkaita koskaan suoraan aurinkoon, mutta niin valoisaan kuin mahdollista.-   pidän pistokkaat kosteina, mutta en märkinä.-   laitan pistokkaiden päälle reijitetyn pussin, jonka avulla kosteus säilyy hyvin ja valo pääsee läpi.-   toki jotain pistokkaita laitan vesilasiin niin, että pingotan muovin kumirenkaan avulla lasin ympäri ja painan pistokkaat siitä läpi niin, että sentin verran vartta osuu veteen.-   yritän järjestää pohjalämpöä pistokkaille, sillä se edistää juurtumista huomattavasti. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ja tuossa pistokas lisäämisessä on se ihana puoli, että voi kokeilla eri kasveja ihan ilman stressiä. Itse kasvi ei kumminkaan häviä mihinkään.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pistokkaita voi sitten antaa tai lähettää ystävilleen, mukava tapa antaa hyvän kiertää ja antaa muisto joka muistetaan vuosia. 

Ja sellainen käytännön pikku vinkki vielä tuli mieleen, eli pistokkaat tulee sitten laittaa oikein päin. Hassua, että se meinaa olla joskus hankalaa, mutta kun olen ottanut tavaksi leikata alapuolen viistoksi ja yläpuolen tasaiseksi, niin ei tarvitse suotta miettiä. 

Ja kaikki pistokkaat laitan niin kotona sisällä kuin täällä puutarhallakin näihin edullisiin kasvatusnappeihin ja jatko kasvatan turveruukuissa. Tämän parempaa ja kätevämpää tapaa ei minusta tällä hetkellä ole. http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo3.asp?PID=&OS=8&tr=227 

Näihin nappeihin voi laittaa niin lehti-, pala-, varsi-, juuri- kuin oksapistokkaatkin. Ainoastaan taivukkaat juurrutan suoraan tuohon turveruukkuun ja samoin nuo ilmajuurrutetut. 

Ihanhan tässä rupeaa taas sormet syyhyämään ja taidankin lähteä parturoimaan taas sen verran jotain huonekasvia, että saan tehdä muutamia pistokkaita. Se on niin ihanaa ja rentouttavaa hommaa, että voittaa melkein saunomisen ja hangessa pyörimisen. J 

---------------------------------

Rakkaus ei tarvitse kahta ihmistä katsomaan toisiaan,

vaan kaksi ihmistä katsomaan samaan suuntaan.

-      Antoine de Saint Exsupery

--------------------------------------- 

Sunnuntaina sitten lasketellaan laskiaista ja nautitaan laskiaispullista ulkosalla kaakaon kera. Eikö vain? 

Leppoisaa laskiaista ja kaikin puolin mahtavaa viikonloppua Sinulle hyvä ystäväni. 

Toivottaa suksiaan rasvaava ja pullataikinaa vaivaava. 

Puutarhurisi ja ystäväsi 

Juha  

----------------------------------------- 

-   Silmut ja Siemenet kasvattaa,lämmin sydän ja hyvä maa -

Kodin Kukat OyToikanmäentie 4449570 KANNUSJÄRVI 

p. 05- 344 0300 ma-pe klo 8.00–16.00 

E-mail. mailto:puutarha@kodinkukat.fi 

internet: http://www.puutarha.com 

Ilmaiseen kerhoon voi liittyä osoitteessa  http://www.puutarha.com/kerho.asp

Sisältö jatkuu mainoksen alla