Talvista huomenta puutarha ystäväni. 

Onpahan ollut mahtavan ihana viikko, talvea kauneimmillaan. Lunta ja pakkasta on ollut juuri sopivasti. Lisäksi pidentyvä päivä ja lintujen laulu antaa jo pieniä viitteitä saapuvasta keväästä. Viikonlopulla on varmaan ihan pakko hakea muutama omenapuun ja koivun oksa maljakkoon. Niihin ilmestyy hiirenkorvat ja lehdet nopeasti ja tuovat ihanan lisän vaikkapa tulppaani kimpun sekaan.  

Siementen hankinnat alkaa olla tehty, mutta vielä tulee tutkailtua luetteloita ja kokeilueriä hankin varmaan vielä pitkin kevättä. Vanhat siemenet muuten kannattaa testata ennen kuin kylvää ne. Yleensä ne säilyy hyvin useammankin vuoden, mutta kun ei koskaan tiedä, niin muutamalla siemenellä asian voi kätevästi testata enennen lopullista kylvöä. Kylvöalustoina olen testaillut monia erivaihtoehtoja vuosien saatossa ja aina vain palaan siihen tuttuun ja turvalliseen kylvöseokseen. Sitä saa kaupasta ihan tuolla nimellä ja jos sitä ei satu olemaan, niin kaktusmullalla onnistuu ja hyvin. Koulintaan, eli taimien siirtämiseen omiin pikkuruukkuihin kannattaa ja varautua samalla, sillä taimet itävät usein niin nopeasti, että meinaa tulla kiire hankkia ruukut, mullat ym. Samalla kun hankkii, niin taas on kaikki valmiina ja puutarhuri nukkuu yönsä rauhassa. Itse kylvöpuuhat aloittelen vasta niin myöhään kuin mahdollista, valtaosan maalis-huhtikuussa, sillä liian niukka valo tekee taimista heikkoja ja honteloita. Usein on myös käynyt niin, että muutaman viikon myöhemmin kylvetyt taimet kukkivat aiemmin, sillä kun ne saavat hyvän alun riittävän valon myötä, niin niiden kasvurytmi ohittaa heikommin alkuun lähteneet. Oikeaa kylvöaikaa kannattaa siis aina noudattaa.  

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Linnun pönttöjä olen ja jo putsaillut, sillä ensimmäiset muuttajat saapuvat kota tuttuihin pesäpönttöihin. Se on varmasti niillekin ihanaa kun löytävät tutun kolon puhdistettuna ja raikkaana. Siitä on pieni vaiva ja suuri hyöty niille sekä minulle. Koko kesän kun ne napsivat ruuakseen pikkuötököitä niin puutarha pysyy luonnostaan paljon terveempänä ja samalla myös eloisampana.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ensiviikolla vietetäänkin sitten perunaviikkoa. Perunahan on mitä parahinta kotimaista ruokaa. Ja uusien perunoiden ystävänä olen viimeinkin löytänyt niin mahtavan uuden kasvatus säkin ettei paremmasta väliä. Se on paitsi vahva rakenteeltaan, niin myös fiksusti suunniteltu. Tuosta kuvasta ei valitettavasti oikein näy kaikki hienoudet, mutta siinä on mm. alhaalla tasku, jonka voi avata, ja ottaa perunoita sen verran kuin tarvii ja sulkea sen sitten kiinni. Näin kasvu ei häiriinny ja saan tuoreita perunoita aina sen verran kuin tarvin.Siinä on sadesuoja renkaat ja kaikki. Aivan mahtava säkki, jossa ison multatilan takia kasvatus onnistuu helposti ja varmasti.Ja Timoa parempaa kesäperunaahan ei ole. J http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo4.asp?PID=1644&os=3 

--------------------------------- 

Kaikista unelmistamme voi tulla totta,jos meillä vain on rohkeutta tavoitella niitä. 

-    Walt Disney 

--------------------------------------- 

Unelmien viikonloppua Sinulle. 

Toivottaa sydämensä pohjasta. 

Puutarhurisi 

Juha  

-   Silmut ja Siemenet kasvattaa,lämmin sydän ja hyvä maa -

Kodin Kukat OyToikanmäentie 4449570 KANNUSJÄRVI 

p. 05- 344 0300 ma-pe klo 8.00–16.00 

E-mail. mailto:puutarha@kodinkukat.fi 

internet: http://www.puutarha.com 

Ilmaiseen kerhoon voi liittyä osoitteessa  http://www.puutarha.com/kerho.asp

Sisältö jatkuu mainoksen alla