Pirteää pakkashuomenta puutarha ystäväni. 

Äkkiä se pakkanen taas tuli, eilen aamulla kolme astetta lämmintä ja nyt jo 9 astetta pakkasta. Aamulla kuu loisti puolikkaalla naamallaan ja tähdet koristelivat koko taivaanrannan. Upea talvinen aamu. Toki hiukan lunta kun vielä olisi, niin näky olisi täydellinen. Noh, ehkä sitä vielä tulee, säätiedothan on luvannut vähän lunta jo sunnuntain-maanantain tienoille. 

Vaikka päivä onkin jo hiukan pidempi, niin kyllähän nyt on vaikein kuukausi huonekasveilla menossa. Olen sumutellut merilevällä, kastellut varovasti, pyyhkinyt lehtiä ja antanut lisävaloa. Silti jokunen lehti meinaa kellastua ja tippua, mutta ei se onneksi haittaa, koska uudet kasvaa varmasti tilalle, kun valo tuosta hiukan vielä lisääntyy. En koskaan heitä pois huonekasvia joka tiputtaa lehdet talvella, sillä lähes poikkeuksetta se tekee uudet lehdet keväällä ja jatkaa kasvuaan. Kun vain malttaa olla kastelematta niitä liikaa juuri nyt.Tuholaistarkkailua teen myös viikoittain. Syynään aina heikoimmat lehdet ja kasvit ensin, sillä niihin ne iskevät aina ensimmäiseksi. Sitten vain torjunta heti käyntiin jos yhtään on oireita. Tännehän olin kerännyt yleisimmät tuholaiset ja taudit sekä torjunta ohjeet niille. http://www.puutarha.com/kasvinsuojelu_ja_tuholaiset.asp 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ensiviikollahan muuten vietetään kotimaisten kasvisten sipuliviikkoa. Pitäneekin viikonlopulla valmistaa jotain kotimaisesta sipulista. Sipulikeitto on todella hyvää, mutta taidan ensin käydä katsomassa, että olisiko Petrin perjantairesepteissä jotain kiehtovaa sipulista. Tosin kaikki Petrin reseptithän on kiehtovia ja käteviä, joten varmaan sieltä löytyy helposti joku. www.perjantairesepti.fiJa samalla voin onnitela heitä. Herrankukkaro tuli upeasti jaetulle toiselle sijalle eilen matkamessujen yhteydessä valitussa laatukilpailusarjassa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt kun lunta ei ole, niin on siinä hyvätkin puolensa. Ajattelin nimittäin huomenna ulkoilla luonnossa ja samalla kerään sen verran puolukan ja juolukan varsia, että saan tehtyä kauniin kranssin tuohon ovessa vielä olevan joulukranssin tilalle. Kranssiin jos vielä löydän muutaman hortensian tai muun koristeen, niin siitä tulee helposti hieno. Tässähän vain mielikuvitus on rajana. 

Ja toinen ihana pakkasella tehtävä asia on jäälyhdyt. Ne on niin helppoja ja ihania tehdä, ja niistä tulee aina hyvälle mielelle. Eli näin vaan; 

1. Täytän ämpärin vedellä ja vien se ulos jäätymään.

2. Kun ämpäriin on jäätynyt noin viiden sentin kerros jäätä, kumoan lyhdyn pois ämpäristä.

Jos lyhty ei meinaa irrota, niin nostan sen hetkeksi lämpimään.

3. Teen reiän pohjaan (tällä puolen jää on ohuempaa ja reikä tulee helpommin) ja kaadan veden pois. Näin päin kun lyhdyn tekee, niin sen voi antaa jäätyä reilustikin, sillä pohja pysyy melkein sulana vaikka reunat ja päällinen jäätyisi paksultikin.

4. Vien lyhdyn ulos paikalleen ja laitan pienen kynttilän sisään loistamaan.

--------------------------------- 

Kumarru ja nosta ystäväsi jaloilleen.Sen parempaa liikuntaa ei olekaan. 

-   Positiivarit 

--------------------------------------- 

Raikkaan rempseää ja touhukasta viikonloppua Sinulle hyvä ystäväni. 

Toivottaa 

Puutarhurisi 

Juha  

-   Silmut ja Siemenet kasvattaa,lämmin sydän ja hyvä maa -

Kodin Kukat OyToikanmäentie 4449570 KANNUSJÄRVI 

p. 05- 344 0300 ma-pe klo 8.00–16.00 

E-mail. mailto:puutarha@kodinkukat.fi 

internet: http://www.puutarha.com 

Ilmaiseen kerhoon voi liittyä osoitteessa  http://www.puutarha.com/kerho.asp

Sisältö jatkuu mainoksen alla