Talvisen ihanaa huomenta puutarha ystäväni. 

Uskomattoman ihana aamu.Yöllä satanut lumi oli kuorruttanut pihan puut ja pensaat mitä upeimpaan lumihuntuun. Ulkokuusen valot hohtivat hentoa valoaan lumihunnun alta ja jalkojen alla mukavasti nariseva lumi teki idyllistä täydellisen. Pakkasta oli vielä pari astetta, mutta ilmasta satoi vettä. Pitänee siis hiekoittaa raput ajoissa, ettei tule suotta liukastumisia. Lämpimässä oleva sepeliastia onkin tuossa valmiina.  

Eilen minulla oli mahdollisuus vierailla myös aivan mahtavassa ja tunnelmallisessa paikassa. Kävin nimittäin ystäväni Kokki-Jussin kanssa Rymättylän Herrankukkarossa. Paikka josta olin kuullut paljon, mutta oli todellisuudessa vieläkin paljon upeampi kuin osasin kuvitella. Jos vain joskus on mahdollisuutta, niin vieraile ihmeessä. http://www.herrankukkaro.fi/Suosittelen todella lämpimästi. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Joulukukkien ensimmäiset kukat alkaa olla jo kukkineet. Olen purkanut koreista jo monet ja ottanut talteen korit ja koristeet ensivuotta varten. Niitä ei kannata heittää hukkaan. Muutamasta korista on jo tullut perinne, että vain kukat vaihtuvat, mutta tuo muistoja tuova kori ja koristeet pysyvät.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sypressit, tulilatvat, muratit, jne olen istuttanut uusiin ruukkuihin ja ne saavat jatkaa kasvuaan huonekasveina. Tiesitkö muuten, että on tutkittu ja todistettu, että jo 1-2 viherkasvia huoneessa, pitää flunssaa hyvin loitolla. Ne puhdistavat huoneilmaa ja samalla kosteuttaa sitä talven lämmityskaudella niin paljon, että se tehoaa. Ja minusta on ainakin kivempi katsella viherkasvia pöydällä, kuin nenäliinoja pursuavaa pakettia. :) 

Amarylliksistä poistan kukkavarret, mutta jätän lehdet paikalleen ja kasvattelen sitä kuin viherkasvia koko kevään ja kesän ajan. Sitten taas syksyllä lepoon ja uudet kukat puhkeaa taas ensi talvena. Tasetit, tulppaanit, hyasintit olen vienyt suoraan kellariin, josta ne sitten otan keväällä ja istuttelen maahan.Sipuleita ei muuten sitten kannata kastella siellä viileässä lainkaan. Vaikka muita talvehtivia kasveja muistankin lumipalloin säännöllisesti pitkin talvea, niin sipulikukat ei sitä tarvitse. Niiden kaikki tarvitsema talviravinto on niiden sipuleissa ja kastelu vain mädännyttää ne suotta. 

Viikonlopulle on luvannut pikkupakkasia ja vähän luntakin ehkä lisää. On siis mitä mainioin ulkoilu ja reippailu keli. Jäät ovat myös vahvistuneet paikoin hyvin, mutta juuri eilen kuulin kuinka asiantuntijat varoittivat, että jäät ovat jäätyneet paikoin hyvinkin epätasaisesti, joten itse taidan ainakin vielä pysyä ihan metsäpoluilla pikkuisen Huhu-koiran kanssa.Maanantaina onkin sitten tulossa jo reilusti plussa keliä, eli hiekoitus-sepelille ja liukuesteille on taas käyttöä. 

Nyt kun puutarhan kiireet ovat hetkeksi ohi, niin viikonlopulla varmaan rentoudun paitsi ulkoilemalla, niin lämmittämällä kylpytynnyrin ja loikoilemalla siellä pitkään. Lukemalla takatulen ääressä kirjaa ja nauttimalla hiljaisuudesta. Annan siis sielun sekä ruumiin levätä kuin kasvit lumivaipan alla.   

--------------------------------- 

"Levon kieltäminen elimistöltä onkasvavan puun juurien katkomista." 

~ Sylvi Kekkonen 

--------------------------------------- 

Mitä ihaninta talvista viikonloppua Sinulle hyvä ystäväni. 

Tovotteleepi, täysikuuta viikonlopulla ihaileva. 

Puutarhurisi 

Juha  

-   Silmut ja Siemenet kasvattaa,lämmin sydän ja hyvä maa -

Kodin Kukat OyToikanmäentie 4449570 KANNUSJÄRVI 

p. 05- 344 0300 ma-pe klo 8.00–16.00 

E-mail. mailto:puutarha@kodinkukat.fi 

internet: http://www.puutarha.com 

Ilmaiseen kerhoon voi liittyä osoitteessa  http://www.puutarha.com/kerho.asp

Sisältö jatkuu mainoksen alla