Tomaatin taimet ovat hyvässä kasvussa, samoin orvokit. Itse kasvattamalla saa mieleisiään lajikkeita.  Kylmässä viihtyvät kukat ovat helppoja kasvatettavia, ne voi siirtää lämmittämättömään kasvihuoneeseen, kun yöpakkaset hellittävät.

Siemenpussien tutkailu on kiinnostavaa puuhaa. Siinä jos missään pätee sanonta; moni kakku päältä kaunis, mutta silkkoa sisältä. Myymälän hyllyssä katse harhailee laajojen valikoimien edessä, pitää vaan olla pää kylmänä ja lukea mitä pussin sisällöstä kerrotaan. Kunnon pakkaaja ilmoittaa siementen riittävyyden, itävyyden voimassaoloajan ilmoittaminen ei ole pakollista. Lajiketiedot kertovat paljon, samoin kasvupaikkaolosuhteet.

Kun mielessään on suunnitellut loistavan kukkapenkin, niin sitten pussia avatessa siitä karisee kädelle vain muutama siemen. Loihdi niistä nyt sitten Edenin puutarhan kukkaloisto. Eri pakkaajien välillä on suuria eroja, halpa hinta pussissa ei välttämättä tarkoita edullisia taimia, jos siemeniä on vain muutama.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Valon vai pimeyden kasvatteja? Kun tietämystä ei ollut vielä karttunut, kylvin kaikki siemenet äidin oppien mukaan ja peittelin huolella. Eipä noussut ahkeraliisaa, koristetupakka tai lobelian taimia. Ne kun ovat valon kasvatteja. Orvokit ovat sen sijaan pimeässä itäviä ja senkin vuoksi oivia kotipuutarhurin kasvatettavia. Aina kun ei sitä valoissa ikkunalautaa tahdo löytyä tai sitten se on liian lämmin kasvupaikka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt siemenpussit käteen ja kevään kylvöpuuhiin. Hauskaa ja palkitsevaa!

Hyvää kylvömieltä, Leena

Sisältö jatkuu mainoksen alla