Ihana Suomen kesä on näyttänyt taas parastaan koko viikon. Nytkin aamulla viiden jälkeen oli jo 15 astetta lämmintä ja leppoisa aamutuuli kutitteli pihakoivun oksilla.

Kesäisen raikasta huomenta täältä puutarhalta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihana Suomen kesä on näyttänyt taas parastaan koko viikon. Nytkin aamulla viiden jälkeen oli jo 15 astetta lämmintä ja leppoisa aamutuuli kutitteli pihakoivun oksilla. Toki sen verran viileämmän oloista tuo aamuilma oli, että selvästi huomasi ilman alkavan hiukan viilentyä.

Lämmintähän on tosiaan piisannut koko viikon päivin ja öin. Kasteluletkukin tuntui olevan kohta kuin kädenjatke, se kun on ollut käytössä melkein aamusta iltaan. Vaan ihanaa puuhaahan se on kun kasvit kiittää ja kukoistaa. Hiukan vain kukkineita kukkia ja rikkoja pois, vettä juurille ja luonto pitää huolen lopusta.

Viime lauantaina keli kun kääntyikin yllättäen sateiseksi, niin heti kaivoin sadevaatteet päälle ja kävin levittämässä kesälannoitteet nurmikolle ja perennoille. Nämä nykyiset lannoitteen kun liukenee todella kätevästi, niin sateella pystyy lannoittamaan rennolla kädellä, sillä sade huuhtoo lannoitteet lehdiltä nopeasti, eikä vaurioita tule. Nyt kun aamulla katsoin, niin nurmikko on kuin uudelleen syntynyt monin paikoin. Rehevää ja vihreää kasvua, jonka leikkaan tänään samettimaisen pinnan aikaan saamiseksi.

Nurmikkohan on nykyään niin helppo lannoittaa paitsi nopeasti sulavan lannoitteen ansiosta, niin senkin takia, että joka vuodenajalle on oma lannoite. On kevät-, kesä- ja syyslannoitteet. Jopa talvellekin omansa, jota tosin en ole käyttänyt. Helppoa ja palkitsevaa hommaa.

Ainut mikä on nyt hiukan enempi vahdittavaa puutarhassa, on kirvat ja muut tuholaiset.

Nämä lämpimät ilmat kun on suotuisat niidenkin lisääntymiselle ja liikkumiselle. Nämä veijarithan leviävät esim. tuulen mukana pitkiäkin matkoja ihan yllättäen, jopa kerrostalojen ylimpien kerrosten parvekkeille asti, puhumattakaan ihan tästä normaalista maantasosta. Näiden torjunnat kannattaa aloittaa aina heti kun ensimmäiset veijarit löytyy. Yleensä ne löytyvät lehtien alapinnoilta, joten minä ainakin kääntelen ja katselen kasveja joka päivä erityisen tarkasti juuri lehtien alapinnoilta ja nupuista.

Kaikkiahan ei suita millään katsoa joka päivä ja yleensä hiukan kellertävä kasvusto paljastaa yhdyskunnan kasvista. Yleensä toimin niin, että kunhan aurinko ei enää paista suoraan kasviin (suora auringonpaiste yhdessä torjunta-aineen kanssa tekee helposti vioituksia kasviin) sumutan kasvin hyvin, etenkin lehtien alapinnat ja maan, sopivalla torjunta-aineella. Jos käy niin, että juuri sillä hetkellä torjunta-aine on loppu, niin ruiskutus kylmällä vedellä tai 10 prosenttisella mäntysuopaliuoksella on hyvä ensiapu ja joskus jopa ihan riittäväkin toimenpide. Ja muistetaanhan, että tärkeää, erityisen tärkeää, on tehdä vähintään 2 uusintakäsittelyä 5 päivän välein. Sillä torjunta-aine ei tehoa muniin, ainoastaan aikuisiin. Ja tällä aikataululla kun tehdään uusintaruiskutukset, niin saadaan kaikki aikuiset torjuttua, ennen kuin ne tulevat sukukypsiksi ja lisääntymiskykyisiksi.

Ja sehän me jo tiedettiinkin, että voimakkaasti kasvava ja terve kasvi vastustaa jo luonnostaan hyvin tuholaisia.

Täällähän oli se tuttu juttu kasvinsuojeluun liittyen. http://www.puutarha.com/kasvinsuojelu_ja_tuholaiset.asp

Vaikka kesäpäivät onkin ollut ihania puuhastella ulkona, niin tähän uuteen luontoon liittyvään tietopankkiin olen kyllä ihastunut ikihyviksi, niin että tässä tietokoneellakin on tullut piipahdettua tavallista enemmän. Täältä löytyy nimittäin tosi helposti niin luonnon kasvit, linnut kuin perhosetkin. Aivan ihana ja helppo tietopankki, katsoppa.

http://www.luontoportti.com/suomi/fi/

Ideahan tässä on hyvin pitkälle sama kuin tuossa meidänkin puutarha- ja huonekasvien tietopankissa ja nyt kun nämä luonnon kasvitkin löytyy kätevästi, niin nämä on yhdessä aika kattava ja kätevä paketti, eikö vain. Ja ihan ilmatteeksi kaikki.

http://www.puutarha.com/kasvit.asp

Viikonlopulle ilmat sitten hiukan viilenee, joten kun kastelu hiukan helpottaa, niin jää paremmin aikaa tutustua kasveihin taas kameran kautta. Mikäli Sinullakin on aikaa tai on jo ollut, niin olisi ihana saada kuvia Sinulta puutarhasta, kukista, ötököistä, tunnelmista, rakenteista, mistä vain kesään liittyvästä. Kuvat voit lähettää minulle suoraan vastaamalla tähän postiin tai ositteella puutarha@kodinkukat.fi

Minä voin sitten vaikka lähettää Sinulle takaisin tunnelmakuvia täältä meiltä. Voidaan ikään kuin matkustella toistemme luo kuvin.

Vaan taas alkaa olla aamukahvit juotuna ja ihana aamu kutsuu ulos puuhastelemaan. Kastelun lisäksi ajattelin käydä hiukan ohjailemassa noiden köynnösten kasvua, etteivät suotta retkota sinne tänne.

---------------------------------

Synnyit täynnä mahdollisuuksia.

Synnyit täynnä hyvyyttä ja luottamusta.

Synnyit täynnä ihanteita ja unelmia.

Synnyit täynnä suuruutta.

Synnyit tänne siipien kanssa.

Sinua ei ole tarkoitettu matelemaan, älä siis matele.

Sinulla on siivet.

Opi käyttämään niitä ja lennä.

---------------------------------------

Kuvauksellisen ihanaa ja lennokasta viikonloppua Sinulle hyvä ystäväni.

Toivottaa

kamera kaulassa ja siivet selässä

Puutarhurisi

Juha

-----------------------------------------

- Silmut ja Siemenet kasvattaa,

lämmin sydän ja hyvä maa -

Kodin Kukat Oy

Toikanmäentie 44

49570 KANNUSJÄRVI

p. 05- 344 0300 ma-pe klo 8.00–16.00

E-mail. mailto:puutarha@kodinkukat.fi

internet: http://www.puutarha.com

Ilmaiseen kerhoon voi liittyä osoitteessa

http://www.puutarha.com/kerho.asp

Sisältö jatkuu mainoksen alla