Puutarhasta on pian kannettu suojaan ja tungettu pakkaseen, purkkeihin ja orrelle kuivumaan koko sato mitä suven aikana kasvit kehittivät.

Puutarhasta on pian kannettu suojaan ja tungettu pakkaseen, purkkeihin ja orrelle kuivumaan koko sato mitä suven aikana kasvit kehittivät. Kasvihuoneessa tosin punastuu vielä tomaatteja. Päivät ovat  ihanan lämpimiä, joten kasvu jatkuu.

Marjoja tuli, omenoita putoili puusta runsain määrin. Luumupuiden oksat taipuvat vielä kypsymättömien luumujen painoista. Niillä onnellisilla, joilla on päärynäpuu, hedelmät ovat herkullisen näköisiä puussa. Kävelin viikonloppuna muutaman puun ohi. Valitettavasti puun ja itseni välissä oli aita.

Korjuun on saatu runsain mitoin kasvimaan antimia ja laatu on ollut hyvä. Vadelmista käytiin hieman kiistaa ampiaisten kanssa ja perunamaalle leijailivat perunaruton itiöt elokuun lopussa. Sipuleista kasvoi isoja ja maukkaita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Porkkanapenkki odottaa toimenpiteitä, kunhan ilmat viilenevät. Porkkanat pitävät kylmästä varastosta, nyt on siis liian lämmintä nostohommille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lähes koko Suomessa kesä muistutti niistä entisajan kesistä. Välillä satoi, välillä paistoi, oli viileää, mutta hellepäiviäkin sattui matkan varrelle. Nyt syyskuu on ollut ennätyksellisen lämmin. Joten vielä on kesää jäljellä ja hyvää aikaa uudistaa pihaa. Istuttaa vaikka omenapuu, tai marjatuomipihlaja. Suosittelen!

Mukavia syyspäiviä toivottaa Leena

Sisältö jatkuu mainoksen alla