Eloisaa huomenta täältä puutarhalta. Niin se vain tämä elokuu tuntuu jatkuvan lämpimänä ja ihanana. Aamun viileys ja kosteus oikein tarttuu sieluun ja päivät saa aina mitä parahimman alun. Nytkin aamukaste kasteli sen verran varpaita, että piristyi koko keho.

Eloisaa huomenta täältä puutarhalta.

Niin se vain tämä elokuu tuntuu jatkuvan lämpimänä ja ihanana. Aamun viileys ja kosteus oikein tarttuu sieluun ja päivät saa aina mitä parahimman alun. Nytkin aamukaste kasteli sen verran varpaita, että piristyi koko keho. Eilen kävin taas ihailemassa Kotkan Sapokan puiston istutuksia ja samalla reissulla huomasin kuinka upeita oli taas nuo kaupunkien tekemät kesäkukka istutukset ympäri kaupunkia. Mahtavaa työtä oli tehnyt Kotkankin kaupungin puisto-osasto. Samalla kävellessäni ja ajellessani katselin kerrostalojen parvekkeita ja helppo oli huomata missä asui meitä puutarhaharrastajia. Heidän parvekkeella kasvoi kukkia ja muutenkin ne olivat koristeltuja, oikein lämminhenkisen näköisiä keitaita. Hiukan kyllä säälitti ne autiot ja tyhjät parvekkeet, jotenkin ne näyttivät hiukan kodittomille. Toivottavasti asunnoissa oli kumminkin lämmin ja kodikas tunnelma muuten. Minusta vain kukat ja kasvit tuo sitä kodikkuutta ja lämpöä koteihin jota on vaikeaa, jollei jopa mahdotonta korvata millään muulla. Vilkaiseppa ensi kerralla kerrostaloja ja niiden parvekkeita. Eikö Sinustakin kukkasin ja kasvein koristeltu parveke tuo heti mieleen onnelliset asukkaat ja kodikkaan tunnelman? Minulle ainakin käy aina niin.

Viikolla kun ajelin siimaleikkurilla noita nurmikonreunoja ja puiden alusia, niin huomasin, että nurmikossa oli muutamia laikkuja, jotka ei kunnolla ole kasvanut. Kait se minun kastelemattomuus yhdessä uuden nurmikon kanssa on tehnyt sen. Noh, onneksi nyt on mitä ihanteellisin aika tehdä paikkauskylväjä. Vähän vain uutta multaa ja siemenet, niin ensi keväällä niitä ei edes erota vanhasta nurmikosta. Muutenkin tämä elo- ja usein syyskuukin on mitä parahinta aikaa tehdä istutuksia ja siirtoja puutarhassa. Ilmat on suosiolliset, usein myös vettä sataa paremmin kuin keväällä ja kasvit on valmiiksi paikoillaan aloittamaan uuden kasvukauden keväällä ja ovat kuin vanhoja tekijöitä jo heti ensimmäisenä kesänä. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan syysistutusten taikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pelargonioita olen katsellut myös tuossa jo sillä silmällä jonkin aikaa. Eli taidankin viikonlopulla ottaa noista muutamia pistokkaita ja tehdä hiukan lisää uusia taimia noista harvinaisemmista lajikkeista. Keväällähän niitä tulee toki otettua enempikin, mutta näin loppukesästä, jopa syksytäkin ne onnistuvat kätevästi. Toki eihän ne niin nopeasti juurru ja kasva kuin keväällä, mutta toisaalta ne on sitten taas keväällä valmiiksi juurtuneena ja niistä saa lisää pistokkaita tai ainakin upeamman kasvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jättiputki tuntuu taas puhuttavan koko Suomea. Se on totta, että se on niitä vierasperäisiä lajeja jotka olisi kyllä hyvä saada kuriin.

Siitä on täällä täydellisen hyvä tietopaketti. http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=247547&lan=fi&clan=fi

Ja nyt on aika paljastaa se viikon suuri uutinen. Olen nimittäin nyt saanut syyskuvaston valmiiksi ja postitukset alkaa siitä ihan lähiaikoina.

Olen ollut ihan täpinöissäni siitä, kun suotuisan kesän ansiosta olen saanut niin monta kiehtovaa uutuutta mukaan, että en olisi keväällä vielä uskaltanut uneksiakaan.

Sipulien laatu on aivan uskomattoman hyvä ja totta kait pensaiden sekä perennojenkin. Ja on siellä sitten vähän yllätyksiä muittenkin tuotteiden osalta. Mikäli haluat ( tai jotkut ystäväsi haluaa) sen niin täältä voit sen tilata. http://www.puutarha.com/

---------------------------------

Iloitsen elämästä, koska se antaa mahdollisuuden rakastaa ja tehdä työtä ja leikkiä ja katsella tähtiä.

-    Henry van Dyke

---------------------------------------

Ihanan innostavaa viikonloppua Sinulle hyvä ystäväni.

Toivottaa,

Puutarhurisi

Juha

-   Silmut ja Siemenet kasvattaa, lämmin sydän ja hyvä maa -

Kodin Kukat Oy

Toikanmäentie 44

49570 KANNUSJÄRVI

p. 05- 344 0300 ma-pe klo 8.00–16.00

E-mail. mailto:puutarha@kodinkukat.fi

internet: http://www.puutarha.com

Ilmaiseen kerhoon voi liittyä osoitteessa: http://www.puutarha.com/kerho.asp

Sisältö jatkuu mainoksen alla