Syksyisenraikasta huomenta täältä puutarhalta. Ihanan raikkaat ja kauniit syyspäivät sen kuin vain jatkuvat. Aamutkin on niin raikkaita, että kerran kun vetää keuhkot täyteen raikasta ilma, niin koko sielu on hetkessä hereillä. Metsässä kun piipahdin, niin ilokseni huomasin, että sieniä on alkanut nousta todella hyvin. Kanttarellejakin on löytynyt jo monen astian verran.

Syksyisenraikasta huomenta täältä puutarhalta.

Ihanan raikkaat ja kauniit syyspäivät sen kuin vain jatkuvat. Aamutkin on niin raikkaita, että kerran kun vetää keuhkot täyteen raikasta ilma, niin koko sielu on hetkessä hereillä. Metsässä kun piipahdin, niin ilokseni huomasin, että sieniä on alkanut nousta todella hyvin. Kanttarellejakin on löytynyt jo monen astian verran. Viikonlopulla on luvattu hiukan sadetta, mutta eipä tuo haita kun laitetaan kunnon sadetta pitävät vaatteet päälle ja mennään keräämään luonnon antimia talven varalle, eikö vain?

Viimeperjantainen ammattimessukin oli taas todella mukava ja antoisa reissu. Oli mukava nähdä niin kukkia kuin kavereitakin. Ja ehken kaikkein parasta oli se iloinen ja positiivinen tunnelma, joka oli aistittavissa kaikilla osastoilla. Kyllä kukat ja kasvit sekä puutarhaharrastus kaiken kaikkiaan on entistä enemmän meidän kaikkien Suomalaisten yhteinen harrastus. Sen tarjoamat mahdollisuudet oivalletaan kokoajan paremmin ja paremmin. Jokainen meistä löytää sen oman tavan ilahduttaa itseään tai perhettään puutarhaharrastuksen kautta. Ja onhan se nykyään myös paljolti koko perheen yhteinen harrastus. Jotkut kasvattavat kaktuksia, toiset orkideoita. Joku tykkää perennoista toiset taas marjoista. jne. Ja sitten meitä ”sekakäyttäjiä”, jotka tykätään vähän kaikista kasveihin liittyvistä on ja jo melkoinen määrä. Hyvä me Suomalaiset puutarha tykkääjät, eikö vain?

Tänään ajattelin käydä kitkemässä loput rikkaruohot perennapenkistä. Nyt ne ei enää uudet rikkakasvit ehdi hirveästi itää ja juurtua, joten penkki on keväällä puhtoinen ja siinä olevat kukat viihtyvät ja kasvavat ilman kilpailijoita taas komeammin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Samalla jaan muutamat keväällä ja alkukesällä kukkineet perennat. Niiden paras jakamisaika on nyt. Nuo loppukesän ja syksyisemmät perennat jaan aina keväällä.  Ja tietty annan kasteluveden mukana syyslannoitetta, jotta ne kaikki valmistutuvat mahdollisimman hyvin syksyyn ja tulevan talveen.

Oletko muuten huomannut kuinka hienoja kukkakimppuja saa nyt luonnosta. Muutama pihlajanoksa sekä vähän tykötarpeita ympärille ja vola, hieno syysasetelma on maljakossa kädenkäänteessä. Tässä hommassa, jos missä annan aina luovuuden päästä valloilleen ja yhdistelen mitä hassuimpia luonnonmateriaaleja keskenään. Ja ihme kyllä, yleensä ne näyttävät tosi hyvälle, kun kaikki on kuitenkin luonnossakin kauniita vaikka olisivat kuinka somasti sekaisin. Kokeilepa, hauskaa ja halpaa somistusta.

Pensaita ja perennoja aloitetaan toimittelemaan jo ensi viikolla, mikäli sormet syyhyävät jo multaan niin muhkeita pensaan ja perennan taimia voit tilata http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo2.asp?os=1&ryhmanimi=perennat ja http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo3.asp?PID=&OS=4&tr=211&ryhmanimi=pensaat

Toivotusta pikatilausosiosta on muuten myös helppo tilata: http://www.puutarha.com/pikatilaus.asp

Vaan, niin on taas aamukahvit juotuna ja pikkuinen Huhu-koirakin odottele tuolla pieni häntä vinhasti heiluen ja pikinokka tuulta haistellen. Taitaa pikku veijari aavistaa, että se pääsee kohta metsään kirmaaman.

---------------------------------

Mitä pimeämpi yö, sitä kauniimpi aamu

-  Z.Topelius

---------------------------------------

Ihanan raikasta ja touhukasta viikonloppua Sinulle hyvä ystäväni.

Toivottaa sienikori kädessä, pienen Huhu-koiran kanssa metsään retkelle lähtevä.

Puutarhurisi

Juha

-Silmut ja Siemenet kasvattaa, lämmin sydän ja hyvä maa -

Kodin Kukat Oy

Toikanmäentie 44

49570 KANNUSJÄRVI

p. 05- 344 0300 ma-pe klo 8.00–16.00

E-mail: mailto:puutarha@kodinkukat.fi

internet: http://www.puutarha.com

Ilmaiseen kerhoon voi liittyä osoitteessa: http://www.puutarha.com/kerho.asp

Sisältö jatkuu mainoksen alla