Kertaheitolla tuli puutarhaan kylmyys. Tänne etelään on televisioruutu välittänyt lumikuvaa pohjoisesta. Suomi on vaihtelevien säiden maa.

Kertaheitolla tuli puutarhaan kylmyys. Tänne etelään on televisioruutu välittänyt lumikuvaa pohjoisesta. Suomi on vaihtelevien säiden maa. Viime kesänä oli tilaisuus tutustua pohjoisiin olosuhteisin hieman pidempään ja silloin ihastelin pitkiä aurinkoisia vuorokausia. Nyt kaikkialla alkaa pimeys saada yliotteen. Täällä se tuntuu vielä synkemmältä, kun ei ole lunta.

Pitäisikö nyt sännätä peittelemään arkoja kasveja? Maa on vielä sulaa, joten ei niiden varpaita vielä palele. Jos nyt heittää talvipeitteet päälle, on suurempi vahinko kuin hyöty, jos tulee lämmin jakso.  Vaikka viileältä tuntuu, tosin varmaan enemmän puutarhuria paleltaa kuin puutarhaa, kyllä tämä syksyä vielä on.Vai mitä tuumataan pohjoisen puutarhoissa?

Pohjois-Suomessa on ihania puutarhoja, joissa arat kasvit menestyvät lumipeitteen ansiosta. Olisi mukava vaihtaa näin netin välityksellä  pihakuulumisia. Missä  kasvit ovat jo vaipuneet talvilepoon ja missä vielä vihertää?

Seuraillaan yhdessä talven saapumista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

terveisin Leena

Sisältö jatkuu mainoksen alla