Minulla oli tilaisuus tehdä matka Barcelonaan ja kuinka ollakaan siitä tuli myös puutarhamatka. Kaupunki on tunnettu laajasta kulttuuri- ja museotarjonnastaan, mutta harvoin esitellään sen mielenkiintoisia puutarhoja ja puistoja. Niissäkin näkyy arkkitehtuurin ja kauneuden arvostus.

Minulla oli tilaisuus tehdä matka Barcelonaan ja kuinka ollakaan siitä tuli myös puutarhamatka.  Kaupunki on tunnettu laajasta kulttuuri- ja museotarjonnastaan, mutta harvoin esitellään sen mielenkiintoisia puutarhoja ja puistoja. Niissäkin näkyy arkkitehtuurin ja kauneuden arvostus.  Puutarhamatkailuun kuuluu myös sadonkorjuu, eli hedelmä ja vihannestarjonta.

Olen monesti ihmetellyt kaupunkimatkojen ohjelmatarjontaa. Museoihin ja historiallisiin rakennuksiin tutustutaan henkeäsalpaavalla vauhdilla ja sitten ohjelmaan kirjataan " omaa aikaa kierrellä kaupungilla". No, jos et tunne kaupunkia, niin todennäköisesti ajaudut johonkin ostoskeskukseen. Tässä iässä on jo ohitettu ostamisen suurin riemu ja turhien ostosten kiintiö on aikaa sitten täyttynyt.  Putiikeissa kiertelyn tilalle on tullut tutustuminen puistoihin ja puutarhoihin sekä hedelmä- ja vihannestoreihin.  Samalla tulee ulkoiltua ja saa liikuntaa.

Piti kertoa Barcelonasta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Uudessa kasvitieteellisessä puutarhassa voi tehdä matkan maailman ympäri parissa tunnissa. Monessa lomakohteessa nähdyt kasvit  tulevat tutuiksi, nimilaput ovat hyvin esillä.  Sitten ne ihanat muotopuistot, valon ja varjon puutarhat. Arkkitehtuuri ja kasvien sommittelu pääsevät oikeuksiinsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kauppahallissa voi nauttia hedelmien ja vihannesten laadukkaasta ja runsaasta tarjonnasta. Mielenkiintoista on huomata, että  jostain kumman syystä tuotteet pysyvät parempilaatuisina siellä kuin täällä meillä, vaikka alkuperämaa olisi kaukana Aasiassakin. Olisiko osaamisella jotain tekemistä tuotteiden ostamisessa ja laadun hallinnassa?

Meillä tarjonta on monesti kaavoihin kangistunutta. Kun päätetään että meillä on sesonki, silloin tuotetta on, muulloin ei. Barcelonassa oli tuoretta parsaa, ihania viikunoita ja uskomattoman isoja ja mehukkaita persimoneja, melonivalikoimasta puhumattakaan saatikka tropiikin hedelmistä. Ja syksy oli tullut Espanjaankin!

Suomessa puutarhamatkailu on melko vähäistä verrattuna Ruotsiin. Muutamat puutarhaseurat tekevät vuosittain retkiä. Matkatoimistojen tarjonnassa on vakiokohteita, mutta kuinka moni tarjoaa perinteisten lomakohteiden läheisyydestä löytyviä aivan uskomattomia kohteita, niin Thaimaasta, Malesiasta, Espanjasta, Virosta, Saksasta kuin monesta muustakin maasta. Nyt kun olen suuntautunut etsiskelemään näitä kohteita, niin löytämisen riemu on ollut suuri! Suosittelen kaikille niille, joita puutarha-asiat kiinnostavat, kohteita löytyy runsaasti.

Syysterveisin

Vanhaa sanontaa hieman mukaillen: Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhamatkailu, joko nojatuolissa tai lähtemällä oikealle matkalle.

Leena

Sisältö jatkuu mainoksen alla