Vaikka aamulla olikin pimeää ja hiukan vettäkin ripautteli, niin jotenkin tämä raikkaus ilmassa saa hyvälle mielelle. Ihanaa oli kävellä hiljalleen pihan poikki tänne...

Syksyisen ihanaa huomenta täältä puutarhalta.

 Vaikka aamulla olikin pimeää ja hiukan vettäkin ripautteli, niin jotenkin tämä raikkaus ilmassa saa hyvälle mielelle. Ihanaa oli kävellä hiljalleen pihan poikki tänne, tehdä tulet takkaan, pistää kahvit tippumaan ja kirjoittaa Sinulle. Helppoa on ollut huomata, että nämä perjantaiaamut on minulle aina viikon ihanin aamu, tiedät varmaan miksi. :)

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ilmat on muutenkin viikolla ollut syksyisempiä ja hiukan viitteitä talvestakin on tullut. Maanantaina kun olin keräämässä pienen Huhu-koiran kanssa vielä hiukan lisää sammalta jouluistutuksiin, niin tuo pieni vesisade muuttuikin yllättäen lumisateeksi. Ja millaiseksi, ihan mielettömän isoja ja ihania ”rättejä” tuli taivaan täydeltä. Maisemat muuttuivat hetkessä ja olin kuin osa isoa joulukorttia. Muutaman valkokuvankin sain otettua tästä, mutta kyllä muisto jäi varmaan elämään taas ikuisesti, niin upea hetki se oli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

http://www.puutarha.com/kerho_kuvia_ajankohtaisuuksille.asp

 

 

Eilen sitten ajelin ja haravoin loppuja lehtiä pois nurmikolta ja terassilta. Tarkoitus oli vielä leikata tuo nurmikko kertaalleen ja hiukan tavallista lyhyemmäksi. Sade vain alkoi iltapäivästä, joten se jäi viikonlopulle. Samalla ajelen nuo pientareet ym. pitkät heinät mataliksi ja korjaan talteen. Sitä vähemmän on pesäpaikkoja myyrille ja toisaalta myös sienitaudeille.

 

Perennapenkkejä olen koko viikon kierrellyt ja keräillyt niistä siemeniä talteen. Etenkin noista parhaimmista ja uutuuksista olen kerännyt siemenkodat paperipusseihin, kirjoittanut nimen ja keräyspäivän pussiin ja pistänyt ne kuivumaan. Siellä ne saa sitten rauhassa kuivua ja odottaa kevään kylvöksiä. Kätevä ja edullinen tapa lisätä suosikkikukkia.

 

Loput kesäkukat kompostoin tuossa viikolla. Hiukan säälihän niitä oli heittää pois, mutta aikansa kutakin ja kun olin laittanut kanervat, sammaleet ja havut noihin astioihin, niin kyllähän ne vain tähän alkavaan talveen sopi paljon paremmin kuin kesäkukat. Puutarhaharrastajan luopumisen tuska ja uuden riemu kohtasi siis taas. Tämä vaihtelu on kyllä yksi niistä voimavaroista ja hiljaista elämän opettajista, joista me puutarhaharrastajat saamme nauttia ja oppia kokoajan. Ehkä myös siksi, olen huomannut, osaamme suhtautua elämän iloihin ja suruihin niin aidosti. Niin itkien, innostuen kuin nauraenkin, eikö vain?

 

Terassilta on nyt sitten kannettu yhtä penkkiä vaille kaikki kesäkalusteet pois. Pöydät ja tuolit on pesty ja kuivattu sekä viety katon alle odottamaan kevättä. Pieni penkki piti tietenkin jättää, että voin mennä aina saunan jälkeen istuskelemaan sille ja kuuntelemaan illan hiljaisuutta ja katselemaan tähtitaivasta.

 

Huonekasvien pölyjä kun pyyhin, niin oikein sitä sääli niitä kun lehdet oli niin pölyiset. Itsestäkin olisi kyllä hankala hengittää jos suun edessä olisi koko ajan kasvava haitta. Pieni pyyhkäisy kostealla rätillä tai suihkuttelu tekee niille kyllä uskomattoman hyvää ja itsellekin tulee hyvä mieli, eikö vain? Merilevällä olen nyt kastellut ja pelkällä vedellä sumutellut. Nekin vain lepää ja odottaa kevään lisääntyvää valoa. Vähän niin kuin ne kuuluisat ruutanat…

 

Amaryllikset, jouluruusut ja kielot… on jo todella lähellä…

http://www.puutarha.com/

 

Tänään illalla alkaa sitten tunnelma ja varmaan hiukan jännityskin nousta tuolla meidän tanssiseurassa. Tänä iltana harjoittelemme vielä kerran ns. kenraaliharjoituksen ja lauantaina sitten olemme valmiit tarjoamaan musiikillisen ja tanssillisen esityksen josta olen varma että siitä nauttii niin me esiintyjät kuin yleisökin. Esityksestä voin paljastaa sen verran, että siinä tehdään matkaa ympäri maailmaa, tuttujen sävelten myötä.

Jos vain pääset, niin tulehan katsomaan kuinka puutarhurinkin askeleet sopivat säveliin.

http://www.havestep.fi/savelaskelten

 

ps. edullisempia ennakkolippuja saa vielä tänään sekä s-etukortilla alennusta lipuista huomenna ovelta.  

 

 

---------------------------------

 

Tee töitä niin, että et muka tarvitsisi rahaa.

 

Rakasta niin, kuin kukaan ei olisi ikinä sinua loukannut.

Tanssi niin, kuin kukaan ei katsoisi sinua.

Laula niin, kuin kukaan ei sinua kuulisi.

Elä niin, kuin maailma olisi paratiisi.

 

---------------------------------------

 

Elämyksellistä viikonloppua Sinulle

 

Toivotteleepi, sunnuntaina kelloa taas tunnilla kesää kohti siirtävä.

 

Puutarhurisi

 

Juha

 

-----------------------------------------

 

-   Silmut ja Siemenet kasvattaa,

lämmin sydän ja hyvä maa -

 

 

Kodin Kukat Oy

Toikanmäentie 44

49570 KANNUSJÄRVI

 

p. 05- 344 0300 ma-pe klo 8.00–16.00

 

E-mail. mailto:puutarha@kodinkukat.fi

 

internet: http://www.puutarha.com

 

 

Ilmaiseen kerhoon voi liittyä osoitteessa

  http://www.puutarha.com/kerho.asp

Sisältö jatkuu mainoksen alla