Viimeviikolla sai aamuisin ihastella upeaa täysikuuta ja nyt aamulla lumin narisi jalkojen alla ihanan talvisesti. Kyllä tämä vuodenaikojen ja jopa päivittäisen ilmojen vaihtelut tekee sielulle hyvää. Eihän nuo ilmat aina miellytä, mutta sitä mukavammille tuntuu hienot ilmat, kun välillä vähän vihmookin. Eikös sitä sanota, että mitä pimeämpi yö, sitä kirkkaammin tähti loistaa...

Talvisen ihanaa huomenta täältä puutarhalta.

 

Viimeviikolla sai aamuisin ihastella upeaa täysikuuta ja nyt aamulla lumin narisi jalkojen alla ihanan talvisesti. Kyllä tämä vuodenaikojen ja jopa päivittäisen ilmojen vaihtelut tekee sielulle hyvää. Eihän nuo ilmat aina miellytä, mutta sitä mukavammille tuntuu hienot ilmat, kun välillä vähän vihmookin. Eikös sitä sanota, että mitä pimeämpi yö, sitä kirkkaammin tähti loistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keskiviikkoiltana alkanut pieni lumisade sai eilen sen verran jatkoa, että maa on nyt valkoinen ja ihanan talvinen. Linnuillekin kiikutin ruokaa saman tien ja heti oli tintit talipallojen ja auringonkukan siementen kimpussa. Niitä on tuosta ikkunasta ihana seurailla ja itsellekin tulee tosi iloinen ja hyvä olo, kun tietää niiden pärjäävän hyvin talven yli kunhan vain ruokaa riittää.

 

Sen verran piti tuossa hullutella vielä pihatöidenkin kanssa, että terassin viereinen rinne pistettiin uusiksi. Meinasin kyllä perustaa tuon rinteen vasta ensikeväänä, mutta kun konemiehellä oli paripäivää aikaa nyt, niin pistettiinkin homma eilen menoksi. Pohjia muokattiin ja kiviä välpättiin eilinen päivä ja kunhan tuosta päivä kohta valkenee, niin levitetään aluskatteet paikalleen ja ladotaan kivet paikalleen. Sitten vain mullat rakoihin jossa ne saavat asettua paikoilleen kevättä varten. Keväällä istuttelenkin sitten uusia kivikkokasveja ja odotan innolla kuinka hieno siitä tulee. Minulla on nimittäin testattavana todella upeita kasveja ja jos ne kasvavat ja menestyvät hyvin, niin sittenhän niitä saadaan Sinullekin.

 

Nyt kun tuo maa routaantui, niin hiukan heittelin katetta tuonne ruusupenkkien juurille. Syväänhän ne on istutettu, mutta liekö vain sellainen tapa, että varoiksi heitän hiukan katetta niille vielä ennen talvea, mutta varmemminhan ne sitten taas talvehtii. Noista talvista kun ei koskaan tiedä… 

 

Sen verran tuo lumentulo toi joulumieltä, että heti otin yhden amarylliksen takanreunalle lasimaljakkoon kasvamaan ja tuikut ympärille. Ihana tunnelma syntyy niin helposti ja pienellä vaivalla. Sehän toki ehtii kukkia reilusti ennen joulua, mutta ei se haittaa, tunnelmaa joulun valmisteluunhan se vain tuo.  Tuo lasimaljakko kasvatus on lisääntynyt tosi kovasti viimevuosina. Eilisessä Viherpihassakin oli Saija kasvattanut useammankin sipulin lasimaljakossa ja tosi upeillehan ne näytti. Eilisessä lehdessä oli muutenkin paljon juttua amarylliksistä. Joku kyselikin jo eilen, että tuleeko noista muka ihan oikeasti noin upeita myös kotona. Helppoa oli vastata, että tulee. Koska itse toimitin nuo kaikki kukkasipulit heille ja ne on kasvatettu ilman mitään erityistoimenpiteitä. Se salaisuushan on noissa oikeissa lajikkeissa, sipulin koossa ja eritoten sipuliviljelijän ammattitaidossa. Hyvä ammattitaitoinen viljelijähän on näissäkin kaiken a ja o. Siksi olenkin tehnyt hyvää yhteistyötä vain muutaman viljelijän kanssa jo reilut 15 vuotta. Me kaikki olemme ylpeitä siitä, että kukat onnistuvat joka vuosi paremmin ja paremmin.

Sipuleissa ja sipuleissa kun on eroja…

Sen takia näistä kaikista lajikkeista mitä minulla on täällä, voin helposti antaa Sinulla täyden takuun. Varmasti onnistut ja helposti.

http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo2.asp?os=14&ryhmanimi=amaryllikset

 

Lehdessä oli myös kiva kuvasarja jossa Anne näytti kuinka helppoa on kasvattaa kukkaan upeat ja erikoiset jalokielot.

Niitäkin minulla on tuossa kellarin viileässä odottamassa istuttamista. Nehän uhkuvat sellaista kasvuvoimaa, että kasvavat kukkaan tosi nopeasti päästyään lämpimään. Voit siis tilata ne hyvin tuohon amaryllisten kanssa samaan lähetykseen ja pitää juurakoita viileässä, vaikka jääkaapissa ja istuttaa ne sitten joulukuun alussa. Silloin ne kukkivat juuri parhaimmillaan jouluna.

http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo4.asp?PID=1432&os=15

 

Ja tuo aito oikea vaaleajouluruusuhan saa minut aina herkistymään.

http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo4.asp?PID=1431&os=15

 

Ja jos haluat askarrella joulukoristeita edullisesti, niin tein tämmöiset euron, parin korit, jossa on vaikka mitä kivaa. Kurkkaapa.

http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo2.asp?os=26&ryhmanimi=tarjouskori

 

Vaan nyt alkaa kohta päivä valeta ja kaveri tulee kohta, joten vedän pipon päähän ja lähden nauttimaan raikkaasta aamuilmasta kiviä asetellen.

 

---------------------------------

 

Puutarhurin rakkain isänpäivä runo

 

Hyvää Isänpäivää!

” Isä kiva on ja auttaa ain,

se kiva on ja kiusaa paljo ei.

Se antaa tehä kaikkee ja käske siivoo ei.

Jos hän käskee tehä jotai mä sitä aina autan,

koska hän on TOSI HYVÄ ISÄ !!”

 

-          Tomi (  meidän perheen nuorempi putarhuri)

 

 

---------------------------------------

 

Ihanaa isänpäivä viikonloppua Sinulle

 

Toivotteleepi, isän ylpeydellä nenäpäivää viettävä

 

 

Puutarhurisi

 

Juha

 

-----------------------------------------

 

-   Silmut ja Siemenet kasvattaa,

lämmin sydän ja hyvä maa -

 

 

Kodin Kukat Oy

Toikanmäentie 44

49570 KANNUSJÄRVI

 

p. 05- 344 0300 ma-pe klo 8.00–16.00

 

E-mail. mailto:puutarha@kodinkukat.fi

 

internet: http://www.puutarha.com

 

 

Ilmaiseen kerhoon voi liittyä osoitteessa

  http://www.puutarha.com/kerho.asp

Sisältö jatkuu mainoksen alla