Aamulla piti oikein silmiä siristää, kun katsoin lämpömittaria. Sehän näytti melkein kuutta astetta lämmintä ja lumetkin on nyt sulanut käytännössä kokonaan. On se vaan näköjään venkaa tämä talven tulo taas tänäkin vuonna. No, tulihan harjoiteltua lumitöitä ja huomattua...

Lämmintä huomenta täältä puutarhalta.

 

Aamulla piti oikein silmiä siristää, kun katsoin lämpömittaria. Sehän näytti melkein kuutta astetta lämmintä ja lumetkin on nyt sulanut käytännössä kokonaan. On se vaan näköjään venkaa tämä talven tulo taas tänäkin vuonna. No, tulihan harjoiteltua lumitöitä ja huomattua, että koneet ja lapiot on kunnossa. Vaan senkin huomasin, että pari pientä pensasta ja yksi kivetyksen reuna oli näköjään jäänyt syksyllä merkkaamatta. Helposti tulisi talvella vahinkoa, mutta nyt kun lumet suli ja maakin on sen verran sulaa, niin kävin lyömässä kepit niiden viereen. On sitten helppo huomata ne, vaikka tulisi enempikin lunta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Terassiltakin suli lumet pois ja katselin, että vielä oli muutama koivunlehti tippunut sinne laudoille makaamaan. Yritin harjata niitä pois, mutta eihän ne suostunut liikahtamaankaan, pysyivät kiinni kuin liimattuina. Vaan kun hetken mietin, ja otin vesiletkun avuksi, niin johan rupesi lehdet irtoamaan kätevästi. Nyt on terassi puhdas eikä lehdet suotta tee jälkiä talven aikana lautoihin. Vesi vanhin voitehista, tässäkin asiassa. :)

 

Keskiviikkona minulla oli ilo olla taas kuuntelemassa Kokki-Jussin luentoa tuossa meidän paikallisessa seurakunnan leirikeskuksessa. Kyllä oli taas ihana huomata kuinka Jussi sai ihmisiin iloa, eloa ja ennen kaikkea asennetta kohti parempaa huomista. On se ihmeellistä kuinka helposti omatkin ajatukset saa uutta intoa, kun oikea henkilö niitä tuulettaa. Jos Sinulla on mahdollisuutta mennä kuuntelemaan Kokki-Jussia joskus, niin suosittelen kyllä mitä lämpimimmin. http://www.positiivarit.fi

     

 

Kellarissakin piipahdin eilen ja siellä näytti kaikki hyvälle. Lämpötilat kohdillaan eikä kastelua tarvinnut tehdä. Hiiretkin on näköjään pysyneet hyvin poissa, sillä lossa oli tyhjä, eikä tuhojakaan näkynyt. Kaikki näytti siellä siis levollisen hyvälle.

 

Kellarissa käydessäni tuli oikein vesikielelle, kun katselin perunoja ja muistin, että minulla on pakasteessa tuoreita perunoja odottamassa joulua. Sain nimittäin hyvän niksi kaveriltani Peteltä tuolta Herrankukkarosta. Pete on idearikas, aitoja raaka-aineita ja makuja suosiva perjantaikokki. Hän kirjoitti kesällä perjantaireseptissään uusien perunoiden jouluksi säilömisen niksin. Tein samalla tavalla, tosin korvasin tuon pussin ja pillin tuolla iki-ihanalla vakuumikoneellani. Tuo vakuumikonehan on sellainen apulainen, jota ilman en enää taitaisi pärjätä. Muistan kuinka olin aikoinani hiukan epäluuloinen sitä kohtaan, lähinnä pidin sitä kalliina käyttää. Kunnes tajusin, että pussithan voi pestä ja käyttää vaikka kuinka moneen kertaan ja kuinka hyvin kaikki ruoka niissä säilyy. Ja nuukana ihmisenä kun mieluusti hankin hiukan isompia eriä tarjouksista esim. lihaa, juustoja, kalaa, niin tuossa vakuumissa ne säilyy entisten viikkojen sijaan nyt kuukausia. Joulukalankin hommaan jo hyvissä ajoin, niin ei tarvi sitten aluspäivinä siitäkään stressata. On kone tienannut itsensä takaisin jo moneen kertaan.

No se siitä ja tuon uusien perunojen säilyttämisohjeen sekä paljon muitakin Peten huippuhyviä ja helppoja reseptejä löydät täältä. Katso ohje joka on kirjoitettu 5 päivä kesäkuuta Lösähdys ja Plösähdys otsikon alla. http://perjantairesepti.blogspot.com/search/label/peruna

    

 

Huonekasveja olen hoidellut taas maitohoidolla. Tuo on vanha, mutta hyvä konsti. Otan vain tilkan maitoa tavalliseen vessapaperiin tai pumpuliin ja pyyhin sillä lehdet. Lehtiin tulee kaunis kiilto ja tummat laikut häviää hyvin. Maidon koostumuksella ei oikeastaan ole väliä, mutta pari kertaa talven aikana käytän rasvatonta maitoa. Se nimittäin tekee sellaisen kalvon, että tuholaisten talvehtivat munat kuolevat sen kalvon alle, mutta kasvi pystyy silti hengittämään hyvin. Patterit olen kukkalautojen alta kääntänyt myös hiukan viileämmälle, jo parillakin asteella on suuri merkitys kasvien viihtyvyyteen.

 

Myös tuo pari viikkoa sitten lasimaljaan laitettu amaryllis kasvaa kohisten. Ensimmäinen kukka aukeaa varmaan ensiviikolla, eikä se toinen ja kolmaskaan vana kaukana ole. Oikein taas jännittää kun odottaa tuota ensimmäisen kukan puhkeamista kukkaan kotia koristamaan. Ihanien asioiden odottaminen on aina vain yhtä kiehtovaa ja onnellista aikaa. Eikö vain? Varsinaiset jouluamaryllikset istuttelenkin sitten ensiviikon aikana. Näin ne tulee kukkaan sopivasti jouluksi.

Jos vielä haluat, tai kaverisi haluaa kasvattaa omat joulukukat edullisesti, niin täältä löytyy vielä apua vielä muutaman päivän.

http://www.puutarha.com

 

Vaan niin on taas ihana aamuhetki kanssasi vietetty ja lähden aina iloisen, pienen Huhu-Koiran kanssa pienelle aamulenkille ja –palalle. Sitten menen taas jatkamaan tuolla jouluruusujen, kielojen ja amaryllisten ihanassa lumossa.

 

---------------------------------

Suunnattomat rikkaudet ovat kaikkialla ympärilläsi,

kunhan avaat mielesi silmät ja katsot äärettömyyden aarteita ulkopuolellasi.

 

Sisälläsi on kultakaivos, josta voit louhia kaiken,

mitä tarvitset elääksesi suurenmoista,

ilon täyttämää ja rikasta Elämää.

 

-          Joseph Murphy

 

---------------------------------------

 

Ihanaa viikonloppua Sinulle hyvä ystäväni.

 

Toivotteleepi, lastenoikeuksien päivää ilolla viettäen. http://www.lastensivut.fi/index.php/oikeudet

 

 

Puutarhurisi

 

Juha

 

-----------------------------------------

 

-   Silmut ja Siemenet kasvattaa,

lämmin sydän ja hyvä maa -

 

 

Kodin Kukat Oy

Toikanmäentie 44

49570 KANNUSJÄRVI

 

p. 05- 344 0300 ma-pe klo 8.00–16.00

 

E-mail. mailto:puutarha@kodinkukat.fi

 

internet: http://www.puutarha.com

 

 

Ilmaiseen kerhoon voi liittyä osoitteessa

  http://www.puutarha.com/kerho.asp

Sisältö jatkuu mainoksen alla