Aika erikoisen harvinaista oli herätä aamulla siihen, että vettä satoi katto kohisten. Eikä tämä aamu ollut mikään poikkeus tähän viikkoon, aika monena yönä olen hetken kuunnellut kuinka vettä on satanut ja ...

Sateisen lämmintä huomenta täältä puutarhalta.

 Aika erikoisen harvinaista oli herätä aamulla siihen, että vettä satoi katto kohisten. Eikä tämä aamu ollut mikään poikkeus tähän viikkoon, aika monena yönä olen hetken kuunnellut kuinka vettä on satanut ja nukahtanut sitten taas uudelleen. Aamulla tuossa kun hipsin vesisateen kanssa kilpaa tänne puutarhalle, mietin että kuinkakohan uppeluksissa sitä olisi, jos kaikki tämä viimeisten viikkojen aikana satanut vesi olikin tullut lumena. huh, huh, tuntuu että sitä olisi varmaan jo metri kaupalla…

 Nurmikotkin ovat nyt niin pehmeitä, että yhtään ylimääräistä ei arvaa niillä liikkua. Eilen kun kävin uteliaisuuttani tutkailemassa noita takapihan nurmikoita, niin hyvä kun uskalsin varovasti reunoja pitkin kävellä. Maa oli nimittäin tosi pehmeää ja upottavaa. Onneksi ovat salaojat ja maan muotoilu kunnossa, niin vedet valuvat hiljalleen pois, eikä jää lammikoiksi maahan. Talvituhot olisi muuten melko huimat. Kyllähän sitä silloin nurmikkoa perustaessa pohti, että eikö vähän vähempikin perustustyö riittäisi, mutta onneksi ei tullut luistettua niistä, nyt ei haittaa vaikka sataisi kuinka. Maa pelaa kyllä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 Samalla kun kiertelin katsomassa noita nurmikoita, niin ihanan luonnon taideteos oli tullut pienen koivun alle. Siihen olin jättänyt syksyllä lehtiä hiukan tarkoituksella haravoimatta ja niin vain oli lehdistä alkanut muodostua pieniä kekoja, niin kuin vähän toivoinkin. Ne ikään kuin näyttävät imeytyvän itsekseen maahan. No tosiasiassahan madot siellä kiskovat itselleen ruokaa ja se jos mikä on hyvä merkki. Madot maassa on kuin rahaa pankissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 Toinen ihana luonnontaideteos jonka näin viimesunnuntaina oli kun päivällä vesi oli sulanut (yöllähän oli hiukan pakkasta) koivujen silmujen päihin ja sitten illan edellä pakkanen jäädytti ne uudelleen pieniksi timanteiksi. Oli kerrassaan henkeä salpaavaa katsella pienessä koivikossa, ilta-auringon viimesäteiden loisteessa, kuinka koko taimikko kimmelsi kuin sadussa. Luonto on kyllä siitä ihmeellinen, että sieltä saa aina enemmän kuin mitä siltä odottaa.

 Tämä lämmin ja kostea ilma on tehnyt myös muita iloisia yllätyksiä metsään. Suppilovahveroista on nimittäin noussut ihan uusi sato. Uutta sientä on noussut yllättävän paljon. Joten jos vain on vielä tarvetta, niin luonto tarjoaa vielä kerran tälle syksylle tilaisuuden varastojen täydentämiseen. Itselläni on jo sieniä tarpeeksi, mutta ajattelin yllättää erään ystäväni keräämällä hänelle kassillisen sieniä viikonlopulla. Hän kun ei itse pääse metsään, mutta tykkää sienistä, niin minustahan on mukava käydä keräämässä tuliaiset, joista varmasti pidetään. Mieltä lämmittää jo etukäteen, kun tiedän kuinka hän niistä ilahtuu. Kerääminekin tuntuu jotenkin keveälle ja ihanalle, sitä se kai on se antamisen ilo. Siitä saa itse aina enemmän kuin arvaakaan ja hyvän mielen vielä kaupanpäällisiksi. Vai mitä?

Samalla kun käyn keräämässä sieniä, niin katselen joulukuusia jo sillä silmällä. Nyt on mukava jo katsella ja arvuutella, että mikä puu saakaan koristaa joulua tänä vuonna. Tulee kyllä heti jouluinen olo, kun vain ajatteleekin kuusen hakua ja sen koristelua lasten kanssa. Se on kyllä yksi ihanimmista jouluperinteistä minulle.

 Viimeviikolla kun kerroin vakuumikoneestani ja sen moninaisista tavoista, niin kyllähän oli ihanaa saada sellainen määrä hyviä vinkkejä ja kokemuksia, että tuon koneen käyttömahdollisuudet nousivat taas arvoon arvaamattomaan. Taitaa olla yksi parhaimmista kodinkoneista niiden kaikkien mielestä joilla sellainen jo on. Ruuan säilömiseen ja siihen liittyviä kokemuksiahan näistä valtaosa oli. Mutta yksi ihanimmista ja hiukan erilaisimmista vinkeistä oli kyllä se kun eräs koneen omistaja kertoi laittavansa aina reissuun, etenkin vaellukselle lähdettäessä lasten sekä omatkin alusvaatteet ja sukat vakuumiin. Hän laittoi joka päivälle yhdet kalsarit, paidan ja sukat samaan pussiin ja pussi kiinni. Niin oli aina joka aamulle uudet alusvaatteet kätevästi ja varmasti kuivina kaikille saatavilla. Ja samat pussit on ollut käytössä jo vuosia. Ideoittiin vielä, että kun laittaa nimilaput päälle, niin vaikka olisi isompikin ryhmä kyseessä ja kamppeet yhteiskuljetuksissa, niin kaikki saisi omansa helposti.   Mahtava laite, pakko myöntää.

 Amaryllisten istutuksetkin alkaa olla täällä puutarhalla tehtynä ja nyt vain odotellaan rauhassa kasvun ihmettä. Paljon vain lämpöä, vähän vettä ja paljon valoa, niin hyvä tulee. Lämpötilaa usein kysytään ja olen pitänyt nyrkkisääntönä, että ilmanlämpötila ei saisi nousta yli 30 asteen ja pohjalämpö ei yli 50 asteen. Toki, tuo normaali huonelämpö 20-22 astetta on ihanteellisen hyvä, mutta jos tulee kiire tai haluaa erityisen lyhyet kukkavarret, niin lämpötila on se tehokkain tapa vaikuttaa asiaan.

 Jouluruusutkin näyttää olemaan ihan mahdottoman innokkaita tänä vuonna. Kukkia tuntuu tulevan ihan mahdottomasti, en muista koska nuo olisi olleet noin innokkaita kukkimaan. Hyvä kasvukausi on ilmeisesti tehnyt niistäkin tavallista energisempiä.

Ja joulukielot, nuo toiset ihanuudet. Niitä on saanut viimepäivinä oikein varoa, etteivät ne näe valoa tai saa lämmintä. Ne on niin innokkaita kasvamaan, että tuntuu että ne haluavat kukkia ihan silmissä. Ja jos nyt istuttaa, niin ehtivät kyllä kukkia liian aikaisin. Kaksi viikkoa vielä odotan ja sitten vasta istutan. Vaan onhan se ihanaa katsoa tuota kertakaikkisen ihanaa elinvoimaa. Jos haluat nähdä ja kokea, niin näitä lähettelen vielä parin viikon ajan tai niin kauan kun niitä riittää… http://www.puutarha.com/

 ja nuo edulliset, itse maahantuodut joulukoristeet, sparyt, glitterit, koristehavut,ym. askarteluun, koristeluun tai muuten vain kotia somistamaan löydät täältä.

1 ja 2 euron koreista.

http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo2.asp?os=26&ryhmanimi=tarjouskori

  Viimeviikolla kun sain olla kuuntelemassa ja tankkaamassa hyvää energiaa itseeni Kokki-Jussin seikkailuluennolla niin vaikutus on ollut kyllä hyvä. Kyllä tuo asenne on se joka ratkaisee, näin vesisateellakin. Jos haluat itseesi energiaa ja mieltä avaavia tarinoita elämäsi eväiksi, niin Jussi on liikkeellä yhdessä Wilssonin kanssa lähiaikoina ainakin Turussa ja Helsingissä.

Suosittelen lämpimästi.

HELSINKI 01.12.2009

http://redir.positiivarit.fi/?id=336

 

TURKU 08.12.2009

http://redir.positiivarit.fi/?id=337

 

ps. ja kerro Terveisiä Kannusjärven Puutarhurilta, niin saat iloisen yllätyksen mukaasi.

 

Vaan niin alkaa olla koivut takassa palaneet ja hempeä hehku lämmittää ihanasti. Kahvit kupista juotuna ja ihana kutina lähestyvästä joulusta tuntuu hiipivän kuin varkain tänne puutarhallekin. Taidan siis hipsiä tuonne kukkien keskelle puuhastelemaan ja nauttimaan olosta, elämästä ja kasvunihmeestä.

 

---------------------------------

Ystävyys tai Rakkaus ovat vain sanoja,

kunnes löytyy yksi,

jolle olet hehkuasi säästellyt.

 

-   John Gray

---------------------------------------

 

Ihanaa viikonloppua ja hyvää ensimmäistä adventtisunnuntaita Sinulle hyvä ystäväni.

 

Toivotteleepi onnellinen puutarhurisi

 

 Puutarhurisi

 

Juha

 

-----------------------------------------

 

-   Silmut ja Siemenet kasvattaa,

lämmin sydän ja hyvä maa -

 

 

Kodin Kukat Oy

Toikanmäentie 44

49570 KANNUSJÄRVI

 

p. 05- 344 0300 ma-pe klo 8.00–16.00

 

E-mail. mailto:puutarha@kodinkukat.fi

 

internet: http://www.puutarha.com

 

 

Ilmaiseen kerhoon voi liittyä osoitteessa

  http://www.puutarha.com/kerho.asp

Sisältö jatkuu mainoksen alla