Vuosi vaihtuu pian, kohta päivät alkavat pidetä vauhdilla. Luonnosta, pihoista, puistoista ja puutarhoista kiinnostuneille koittaa suunnitelmien ja toteutusten päivät.

Vuosi vaihtuu pian, kohta päivät alkavat pidetä vauhdilla. Luonnosta, pihoista, puistoista ja puutarhoista kiinnostuneille koittaa suunnitelmien ja toteutusten päivät. Viime kesän kokemukset kannattaa vielä palauttaa mieleen. Pitikö vierailla jossakin puutarhassa, puistossa tai istuttaa ja kylvää jotain uutta? Onko nyt tulossa toteutusten vuosi?

Ajattelin  kokeilla orvokkien kylvämistä jo tammikuussa. Taimet voi sitten siirtää melko aikaisin ulos, ensimmäiset kukkisivat jo huhtikuun lopulla. Olen ahertanut yhden ruotsalaisten tekemän kesäkukkakirjan parissa ja sen innoittamana kylvän erilaisia kesäkukkia. Onneksi siemenet ovat melko halpaa huvia, raaskii kokeilla useita lajeja. Jos joku menee pieleen, niin eipä mene talous pahasti kuralle.

Matkailu naapurimaihin on helppoa ja melko edullista. Katsottavaa riittää niin Virossa kuin Ruotsissakin. Tallinnasta kannattaa siirtyä sisämaahan, siellä kukoistavat kauneimmat pihat. Saksa on monelle hieman oudompi puutarhamatkakohde, mutta käymisen arvoinen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suomessa luonto itsessään on mainio puutarhamatkan kohde. Itä-Suomen kauniit kedot, Pohjois-Suomen kulleroniityt ja saariston katajakankaat tarjoavat katsottavaa ja antavat hyvän mielen kulkijalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitähän muuta voisin vielä suunnitella?  Hyvät puutarhajutut ovat aina kiinnostavia eikä tarvitse lähteä minnekään. Kukat ja pihat tulevat luokse lehtien sivujen kautta.

Oikein mukavaa vuoden vaihdetta ja

Onnellista Uutta Vuotta

toivottaa Leena

Sisältö jatkuu mainoksen alla