Olin mukana puutarhaväen tapaamisessa. Paikalla oli sankoin joukoin puutarhasta kiinnostuneita, harrastajia, puutarhayrittäjiä. Emäntä otti ovella vastaan ja totesi tervehdyksen jälkeen "nyt on tosi kylmää".

Olin mukana puutarhaväen tapaamisessa. Paikalla oli sankoin joukoin puutarhasta kiinnostuneita, harrastajia, puutarhayrittäjiä. Emäntä otti ovella vastaan ja  totesi tervehdyksen jälkeen "nyt on tosi kylmää".  Hämmästyneenä totesin hänelle, että eikö nyt ole sopivan kylmä, vai lämpimiä talviako kaivataan, siis ilmaston lämpenemistä?  Emäntä hieman vissiin yllättyi kommentistani, otti sanojaan vähän takaisin. "Hyvähän se on, kun on kunnon talvi."

Uutisissa juontaja vaikuttaa jo tuskastuneelta, kun on niin pitkään jatkunut näitä pakkassäitä, että koska tulee muutos. Petrit, Tonit ja Terhit yrittävät asetella sanojaan tarkasti,  onko nyt normaalia, sopivan kylmää vai poikkeuksellista. Itse muistan vuoden 1987 jolloin täällä etelässä oli monta viikkoa enemmän kuin -30 pakkasta. Ja pohjoisessa kylmyys lienee tuttu ilmiö.

Onkohan meidät nyt kyllästetty ilmastonmuutoksella, kun jo laivamatojenkin ilmaantuminen selitetään ilmastonmuutoksella selittämättä sen tarkemmin perimmäistä madon ilmaantumisen syytä. Asia kuin asia voidaan selittää ylimalkaan. Jos omat kylvökseni tai kasvatukset eivät onnistu, niin löytäisinköhän jostakin jonkin ulkopuolisen syyn?

Nautitaan talvesta ja lasketaan vaikka kymmeneen, jos tekee mieli kylmyyttä parjata. Vanha sanonta " jos ei pauku paavalina eikä kylmä kynttelinä ei tuu kunnon kesää"; pitänee paikkansa ja nyt  ilmeisesti  jopa käy myös toteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Talvisin terveisin

Leena

Sisältö jatkuu mainoksen alla