Monta kuukautta kestänyt talvi ja harmaan likaisena paistavat tienpenkat eivät kohota kevätmieltä. Olisiko jokin keino, jolla uskoa kevääseen voisi voimistaa?

Monta kuukautta kestänyt talvi ja harmaan likaisena paistavat tienpenkat eivät kohota kevätmieltä.  Olisiko jokin keino, jolla uskoa kevääseen voisi voimistaa?

Ikkunasta katsoessa pihapiirissä eivät ole kasvaneet kuin hanget ja täyttäneet paikat ääriään myöten.  Pari päivää on lämpötila onneksi ollut plussan puolella, lumikasat ovat edes vähän alkaneet painua kasaan. Moni tuskailee joko pitäisi kylvää tomaatit ja kesäkukat.  Jo monena vuotena olen jättänyt kylvämiset suosiolla huhtikuulle, maaliskuun puolella vain kylmää kestävien lajien siemenet ovat päässeet multaan itämään. En siis hötkyile nytkään!

Se mielenvirkistäminen. Hirvittävä nuha ( ei siis sikainfluessa) sai pitävän otteen ja vaivuin sängyn pohjalle. Sähköpostiini oli kilahtanut viesti keväisestä sipulikukkien näyttelystä. Kun tauti hieman hellitti suuntasin kulkuni näyttelyyn. Ja mikä ihana näky! Keväistä kukkaloistoa katsellessa unohtui niin tauti kuin harmaat hangetkin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Helsingissä voi vierailla Tulppaanien lumo näyttelyssä, josta laitan tähän muutaman kuvan muillekin ihailtavaksi. Lähes 40 historiallista tulppaania ja yli 20 vanhaa narsissilajiketta oli hyödetty kevään Tulppaanien Lumo näyttelyyn. Lisäksi näyttelyssä on helmihyasintteja, lumikelloja ja ihania iiriksiä. Näyttely on avoinna 28.3. 2010 asti. Osoitteessa Unioninkatu 44, Helsinki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt alkaa se aika vuodesta, kun monella paikkakunnalla on  puutarhamessut, on Helsingissä, Turussa, Tampereella, Lahdessa, Oulussa, Vaasassa jne. Niihin on jälleen rakennettu ihania asetelmia keväisistä kukista. Jos mahdollista, niin niissä kannattaa pistäytyä ihan oman mielenvirkistyksen kannalta. Ammattilaiset ovat laittaneet kauniit kukat meitä varten.

Minun mieleni virkistyi niin paljon, että päätin käydä ostamassa pari pikkunarsissia ja helmililjaruukkua ja tehdä oman sipulikukkien lumoni. Kaunis ruukku ja siihen kukat, alkoi heti olla keväinen olo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla