Täällä etelässä alkaa vihdoin tuntua siltä, että kevät tulee. Monta kuukautta on kulunut siitä, kun pihalla pääsi kävelemään miten itse halusi. Nyt tosin hanki upottaa maahan asti, mutta on vähenemään päin. Huikean korkeat lumivallit ovat madaltuneet ja pensaiden oksat vapautuneet lumen ahdingosta. Hangilla näkyy kevään merkkejä.

Täällä etelässä alkaa vihdoin tuntua siltä, että kevät tulee. Monta kuukautta on kulunut siitä, kun pihalla pääsi kävelemään miten itse halusi. Nyt tosin hanki upottaa maahan asti, mutta on vähenemään päin.  Huikean korkeat lumivallit ovat madaltuneet ja pensaiden oksat vapautuneet lumen ahdingosta. Hangilla näkyy kevään merkkejä.

Hyppyhäntäiset, nuo otuksista pienimmät vilistävät kovaa vauhtia, samoin hämähäkit.  Niistä saavat ensimmäiset peipot ja punarinnat evästä palattuaan taas pohjolaan pesimäpuuhiin. Muutamassa päivässä muuttolintuja on tullut runsain määrin.

Narsissiruukut ovat täyttäneet kukkakaupat ja niistä saakin kauniin asetelman. Ne kestävät lähes 10 astetta pakkasta. Pajunkissoja ja sammalta hieman mukaan asetelmaan, niin kevät on jo ovella.  Esikoitakin voisi ostaa. Ne viihtyvät  lasitetulla parvekkeella hyvin, kun kietaisee yöksi sanomalehteä suojaksi. Joka vuosi  keväisten kukkien valikoimat paranevat. Melko edullisesti saa keväisen tunnelman pihalle ja parvekkeelle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kauppoja kierrellessä kannattaa olla tarkkana. Tuntuu, että joillekin asiakas on välttämätön paha. Kukat ovat kurjassa kunnossa ja kysyessä kuulee vastaukseksi epämääräistä muminaa hoito-ohjeiksi. Mutta poikkeuksiakin on.  Isohkossa kukkamyymälässä oli panostettu pääsiäisasetelmiin ja niistä pidettiin hyvää huolta. Tuli tunne, että asiakas oli kaupalle ykkösasia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos lähistöllänne on tehty metsätöitä, kannattaa nyt katsastaa, jos löytyy koivun risuja. Niistä saa hienoja koristeita eikä tekeminen todellakaan ole vaikeaa.  Minäkin olin vielä viime keväänä siinä luulossa, että ei minusta ole risun vääntäjäksi, mutta hyvän ystävän avustuksella sain tuta, että helppoahan se on.  Siitäkin saa keväisen olon, kun tekee kauniin kranssin. Sen voi koristella sitten pääsiäisen tunnelmaan.

Keväistä pääsiäistä toivottaa

Leena

Sisältö jatkuu mainoksen alla