Puutarhanhoito on iloinen asia. Eikä tarvita suurtakaan länttiä eikä rahakasaa, kun saa kaunista ympärilleen. Terveisiä puutarhamessuilta meiltä ja muualta!

Puutarhanhoito on iloinen asia.  Eikä tarvita suurtakaan länttiä eikä rahakasaa, kun  saa kaunista ympärilleen.  Terveisiä puutarhamessuilta meiltä ja muualta!

Tukholmassa oli jälleen kerran laitettu parvekkeet koreaksi,  yleisö sai valita mieleisensä. Jos piti prinsessatyylistä niin löytyi kaunis toteutus, jos silmää miellytti enemmän pelkistetty tyyli niin siihenkin oli tarjolla esimerkkejä. Täytyy myöntää, että naapurimaassa ollaan edellä pihan ja parvekkeiden koristelussa. Tavoitteena on viihtyminen ja kätten töistä nauttiminen. Meillä harrastetaan melko paljon vielä kasvien keräilyä ja tavoitellaan helppohoitoisuutta, vasta sitten tehdään silmäniloa. Onneksi kuitenkin lisääntyvässä määrin.

Puistot ovat tärkeä osa puutarhaelämää. Kaikilla ei ole mahdollisuutta omaan pihan tai parvekkeen laittamiseen, sitä varten ovat puistot. Ruotsalaiset ovat tämän oivaltaneet. Suomessakin voisi enemmän olla tarjontaa.  Mutta kun ei ole sitä yhteistä rahaa. Olisiko kuitenkin halukkaita tekijöitä, saataisiinko yhteisellä tekemisellä kaunista ympärillemme?

No niin, palataanpa sitten Suomeen. Helsingissä oli OmaPiha -messut ja Turussa Puutarhan Kevät - tapahtuma. Turkulaiset olivat panostaneet messukeskuksen kaunistamiseen oikein urakalla. Tuorlan oppilaat olivat innolla tehneet hienot kukkameret.  Mutta mitä muuta oli tarjolla. Taimia, juurakoita, nurmikon reunusnauhaa, käsienpesulaite, seoslannoitteita, kirjoja ja käsineitä. Kovin vähän uusia ideoita ja iloa tuovia asioita. Parvekelaatikoihin oli tehty uudenlaisia istutuksia ja muutamassa paikassa oli kauniita koristeita myynnissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Siemenistä ja taimistahan se kaikki alkaa, mutta kun näkee valmiiksi tehtyjä asetelmia ja uusia tapoja toteuttaa kaunista pihalle ja parvekkeelle innostuu itsekin. Moni oli tullut hakemaan ideoita miten pitäisi pihaa muuttaa ja miten saisi keitaan omalle pihalle.  Toivottavasti jotain löytyi, kasvinalkuja ja siemeniä ainakin.

Odotan mielenkiinnolla mitä Tampere tuo tullessaan!

Puutarhaterveisin

Leena

Sisältö jatkuu mainoksen alla