Kevät rysähti kertaheitolla koko maahan. Lukematon määrä kuokkia, haravia, lapiota ja muita puutarhan työvälineitä on käynnistetty. Monesti käyttövoimana on naisenergia.

Kevät rysähti kertaheitolla koko maahan. Lukematon määrä kuokkia, haravia, lapiota ja muita puutarhan työvälineitä on käynnistetty. Monesti käyttövoimana on naisenergia. Kun tarvitaan enemmän vääntöä otetaan mukaan miehetkin. Ja mukavaa yhdessäoloa yhteinen työrupeama yleensä tarjoaa.

Luin juuri yhden opinnäytetyön, jossa käsiteltiin puutarha-alaa naisten näkökulmasta. Miten alan koulutus on kehittynyt ja millaisissa tehtävissä naiset puutarha-alalla ovat.  Niin ammattilaisista kuin puutarhaharrastajista aika suuri osa on naisia. Enin osa alasta elantonsa saavista tunsi olevansa tasavertaisia miesten kanssa.

Olen kiertänyt viime päivinä eri puolella Suomea ja katsellut kasvun ihmettä. Samalla on ollut ilo todeta, kuinka paljon naiset  myös harrastavat puutarhaa. Ei ole epäilystäkään, etteikö sillä olisi hyvää tekevä vaikutus. Tosin on sellaisiakin puutarhan hoitajia, jotka ovat tehneet urakastaan ja pihastaan lähes työsiirtolan.  Tässä kohtaa antaisin pienen vinkin: Kannattaa pysähtyä hetkeksi ja kysyä itseltään: "Teenkö tätä ilokseni ja nauttiakseni kätteni töistä vai näyttääkseni muille?" Itselläni on puutarha, jossa kevättyöt voi keskeyttää, jos jotain kiinnostavaa katsottavaa löytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Olen  ollut Puutarhanaiset ry:n jäsen, mutta nyt vuosikokouksessa sain luottamustehtävän. Minusta tehtiin puheenjohtaja. En malta olla kirjoittamasta siitä myös tälle palstalle. Yhdistyksellä on sen verran pitkä ja maineikas historia. Saattaa olla, että teistäkin osa kuuluu tai on kuulunut yhdistykseen.  Paljon on saatu asioita aikaan, nyt on jälleen uudistumisen paikka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Puutarhan merkitys nykyajan kiireiselle ihmiselle on osoittautunut tärkeäksi. Sen kautta itse kukin meistä ammentaa elämälleen sisältöä. Puutarha-alasta kiinnostuneiden määrä kasvaa koko ajan. Vasta-alkajille Puutarhanaiset voivat tarjota auttavan kätensä ja laajan tietotaidon. Yhteistyöstä saavat mielihyvää kaikki osapuolet kukin omalla tavallaan.

Heräsikö kiinnostus, jos niin käykääpä vilkaisemassa www.puutarhanaiset.fi ja tulkaa tapaamaan kesän eri tapahtumissa. Jaetaan tietoja, kuulumisia ja innostumista toisillemme.  Ja laittakaa pulmistanne kysymyksiä nettiet.fi sivuston kautta.

Ja nyt nauttimaan puutarhasta, puistosta, parvekkeen kukkaistutuksista. Siis mistä tahansa missä vihertää, kevät on tullut ja kestää hetken.

Terveisin

Leena

Sisältö jatkuu mainoksen alla