Hallanvaara alkaa olla ohi jo lähes koko Suomesta, on siis paras aika istuttaa kesäkukat kasvupaikalleen. Myymälät pursuavat valikoimista, mutta onnistumisen riemu on parhaimmillaan, kun itse kasvatetut taimet ovat kasvaneet ponteviksi.

Hallanvaara alkaa olla ohi lähes koko Suomesta. Nyt onkin paras aika istuttaa kesäkukat kasvupaikalleen.  Myymälät pursuavat kukkien valikoimista, mutta onnistumisen riemu on parhaimmillaan, kun itse kasvatetut taimet ovat kasvaneet ponteviksi.  Koska en kylvä siemeniä yhtä aikaisin kuin ammattilaiset, eivät taimeni ole täydessä kukoistuksessa istuttaessa.  Mutta tästäpä onkin hyvät seuraukset.  Kukkani juurtuvat nopeasti uuteen paikkaan, eivätkä säikähdä olosuhteiden muutosta yhtä paljon, kuin pitkään kasvihuoneessa kasvaneet lajitoverinsa.

Valtakunnallisen puutarhapäivän vietin taimitarhalla antamassa neuvoja mitä moninaisimpiin puutarhapulmiin. Ennen sitä päätin tehdä kierroksen taimimyymälöissä katsastamassa niin valikoimia kuin tarjolla olevien taimien laatuakin. Valitettavasti täytyy sanoa, että pääkaupunkiseutu joutui  nyt häviäjän rooliin. Isojen taimimyymälöiden tarjonta oli monesti laadultaan surkeaa. Joissakin myymälöissä henkilökunta ei tunne kasveja, eikä niitä kastella. Kaiken lisäksi kasvit tungetaan niin ahtaasti esille, että varret katkeavat.  Poikkeuksiakin toki on, mutta ne pitää tietää. Pienet  taimitarhat voittivat isot niin valikoimissa kuin laadussakin 5-0.  Jos suinkin on mahdollisuus, niin vierailkaa taimitarhoilla, joissa  saatte parempia ja terveempiä kesäkukkia, jotka kukoistavat ja ilahduttavat teitä pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tänä keväänä päätin kokeilla uudenlaisia yhdistelmiä.  Ensin pohdin kuinka paljon minulla on varjoisia paikkoja ja aurinkoisia kasvupaikkoja.  Sen jälkeen aloin  rakentaa värien ja uusien kukkalajien yhdistelmiä uudella tavalla. Ette usko kuinka hauskaa on tehdä jotain aivan uudella tavalla. Pelargonit saivat seurakseen siniviuhkan ja tumman sinisen miljoonakellon, pikkubegonia ja hopeavillakko sekä hopeavitja  muodostivat varjoisan paikan kauniin yhdistelmän.  Puutarhapäivillä sain olla makutuomarina, kun yhdessä asiakkaiden kanssa päästimme luovuuden irti ja rakensimme uudenlaisia yhdistelmiä. Oli ilo nähdä hymyileviä naamoja, kun taimien hakuretki päättyi aivan uudenlaisten kesäkukkien kukoistukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kannustan jokaista kokeilemaan uusia värejä, kasveja ja yhdistelmiä. Siitä tulee hyvä mieli!

Sisältö jatkuu mainoksen alla