Kesä on parasta aikaa vierailla puutarhoissa niin meillä kuin muuallakin. Voi kerätä ideoita ja ihastella hienoja asetelmia. Into ja tekemisen ilo näkyy monessa paikassa, mutta joissakin tuntuu rahastuksen maku. Pikkuhiljaa tänne Koti- Suomeenkin alkaa tulla myös julkisia puistoja, joissa panostetaan kauniisiin istutuksiin.

Kesä on parasta aikaa vierailla puutarhoissa niin meillä kuin muuallakin. Voi kerätä ideoita ja ihastella hienoja asetelmia.  Into ja tekemisen ilo näkyy monessa paikassa, mutta joissakin tuntuu rahastuksen maku. Pikkuhiljaa tänne Koti- Suomeenkin alkaa tulla myös julkisia puistoja, joissa panostetaan kauniisiin istutuksiin.

Usein matkani on suuntautunut Tukholmaan, mutta Ruotsin länsirannikolla Göteborgissa  on tullut käytyä harvemmin,ja silloinkin enemmän liike- kuin puutarha-asioissa. Nähdyn perusteella: Suosittelen. Kasvitieteellinen puutarha on laaja, monipuolinen ja tyylikkäästi toteutettu. Sisäänpääsymaksun saa maksaa, jos siltä tuntuu.  Puutarhayhdistyksen puutarhassa ruusut ovat päässeet esille ja kukka-asetelmat on rakennettu entisten mallien pohjalta. Ruusukahvilan leivokset veivät kielen mennessään ja myymälöiden valikoimista löytyi kiinnostavia kirjoja ja siemeniä.  Molemmat paikat ovat keskustan lähellä.

Kun harrastus vie mennessään, siitä voi seurauksena olla paljon kiinnostavaa, jota voi jakaa muillekin. Näin on käynyt Simolan Rosariossa, jonka Pirjo Raution ruusuharrastus on saanut aikaan. Hänen työnsä tuloksena eri puolilla Suomea on myynnissä uusia kestäviä pensasruusuja. Aurinko paistoi täysillä ja nahka melkein paloi, kun kuljin Pirjon matkassa ruusupellon kauniita ruusurivistöjä ihailemassa.  Jälleen heräsi ajatus, että olisiko omassa pihassa tilaa vielä muutamalle ihanuudelle vai kaivaisinko vadelmapöheikön pois ja istuttaisin tilalle ruusuja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tulihan sitä käytyä Kaakkois-Suomessakin. Kotkan Sapokan vesipuisto yltää kansainväliselle tasolle. Siellä asiat on tehty loppuun asti. Hienoja yksityiskohtia on mukava katsella, kun myös työnjälki on kunnollista.  Kotimatkalla poikkesin Eija's Gardeniin, joka ei ole vielä puhjennut täyteen kukoistukseensa, mutta muutaman vuoden kuluttua siitä tulee kiinnostava kokonaisuus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ystäväni lähti oppaaksi, kun kiersimme Itä-Uudenmaan kesäkukkamyymälöitä. Metsän keskeltä putkahtivat esiin vaatimattoman näköiset kasvihuoneet, mutta kyllä jäivät toiseksi isojen ketjumyymälöiden valikoimat ja taimien laatu. Ihania erikoisuuksia, joita ei ole näkynyt Kehä III:n tuntumassa.  Yrittämisen henki, osaaminen ja kiinnostus kasvien hoitamiseen olivat luoneet sellaisen lopputuloksen,  joka houkuttelee tulemaan uudelleen.  Autosta meinasi takatila loppua, kun kaksi naista keräsi ihanuuksia kaksin käsin. Kiitos kaikille kesäkukkien kasvattajille, jotka panostatte laatuun ja valikoimaan.

Vielä on kesää jäljellä ja voisi käydä muutamassa kiinnostavassa paikassa. Porin suunnalta olen kuullut, että siellä on erinomainen puutarhamyymälä, jonka näytepihasta saa hyviä vinkkejä. Upeita perennapenkkejäkin olisi mukava mennä katsomaan. Jos joku teistä lukijoista tietää vierailemisen arvoisia kohteita, niin laittakaapa viestiä nettisivuille.

Vaikka nyt on lämmintä, niin uskon että ajanmittaan viilenee!

Kesäterveisin

Leena

Sisältö jatkuu mainoksen alla