Nyt on se aika vuodesta, jota voisi kutsua ruskean ja harmaan valtakaudeksi. Pieni hetki netin äärellä tuotti edullisen tuloksen

Nyt on se  aika vuodesta, jota voisi kutsua ruskean ja harmaan valtakaudeksi.  Pieni hetki netin äärellä tuotti edullisen tuloksen. Loppuviikon matkan Wieniin. Siellä on yllin kyllin katsottavaa ja helppo liikkua paikasta toiseen. Vaarana tosin on historiaähky, kun kaikkialla on kaunista katsottavaa.

Wien on täynnä erilaisia museoita, mutta ne eivät kovasti houkuttele, ja syitä on kolme: haluan olla ulkona, katsella puistoja ja nauttia kauniista kaupungista. Toisekseen pääsylipuista kertyisi melkoinen lisä matkabudjettiin. Kolmas asia on tavaroiden säilyttäminen. Kuljemme mieheni kanssa kamerat mukanamme, ja sisätiloihin ei saa viedä kameroita saatikka kuvata, joten yksi harrastuksistamme jäisi vajavaiseksi. Tallennamme matkamuistoja myös kuvaamalla.

Kaupungista löytyy uskomattoman kauniita julkisivuja, koristeellisia parvekkeita ja tunnelmallisia kujia. Yli sata vuotta toimineissa kahviloissa melkein kuulee historian siipien havinan. Kahvi hyvän leivoksen kera, ja olo on ruhtinaallinen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Joukkoliikenne toimii ja liput ovat edullisia. Pysäkeillä ei tarvitse pitkään odotella, kun seuraava ratikka tai metro jo saapuu. Kaupungissa on helppo liikkua omaan tahtiinsa sen mukaan mikä kiinnostaa ja mihin haluaa tutustua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Varmaan yksi Euroopan parhaista eläintarhoista on Wienissä, samalla voi ihastella Schönbrunnin linnan loistoa. Puutarhan Privy-puutarhan entisöinti saatiin muutama vuosi sitten valmiiksi. Syksyn ruska oli kauneimmillaan, puukujien lehdet loistivat keltaisina ja vaahteroiden lajirunsaus tarjosi punaisen kaikki sävyt.

Kaikkialla näkyi tarkkaan leikattuja marjakuusiaitoja. Mutta hauskimpia olivat puksipuut. Ne oli leikattu erikokoisiksi palloiksi. Puksipuista tehty "pallomeri"  oli mukava sokkelo Hofburgin linnan puistopuutarhassa.  Kuinkahan monta saksiparia tarvitaan leikkaamaan kaikki puksipuureunukset, aidat ja muotopuut?

Kaupungintalon edustalla valmisteltiin kuuluisia joulumarkkinoita ja meille tutun firman (YIT) paikalliset työntekijät laittoivat kovalla tohinalla jouluvaloja paikoilleen. Kaikesta päätellen  joulunakin Wienissä  on kaunista.

Lyhyt matka teki tehtävänsä, tuli hyviä muistoja, sää suosi ulkoilua ja sai tutustua mukavaan itävaltalaiseen elämänmenoon. Eikä  marraskuinen näkymä kotipihassa häiritse, kun istahtaa  nojatuoliin ja katselee  kuvasatoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla