Erikoisen lämpimät ilmat sen kuin jatkuu.

Tosin täällä meillä oli hiukan tuuriakin, kun tuo pahin myräkkä ei viikolla osunut tänne kuin hiukan. Oli kyllä luojan onni, että näin kävi sillä halli rakennuksella on juuri katon teko kesken ja lumimyräkkä olisi tehnyt siitä tosi vaikeaa.

Hiukan tämä pimeys saa kyllä sen aikaan, että illalla uni tulee aika aikaisin ja aamullakin vielä hiukan ihmettelen, että onko jo aamu vai vielä yö. Pikkuinen Huhu-koirakin oli aamulla niin uninen, ettei jaksanut lähteä mukaan toimistolle vaan jatkoi tyytyväisenä uniaan tyytyväisenä kopin lämmössä. Ihana karvaturri se kyllä on nukkuessaankin.

NURMIKOT PEHMEINÄ, EI LIIKUTA

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nämä viime viikkoiset sateet on pehmittänyt nurmikot nyt niin, että nyt ei kannata liikkua sen päällä yhtään ylimääräistä. Jää vain suotta pahoja jälkiä. Kyllä ne pikkupakkaset kohta tulee ja sitten on taas hyvä liikkua nurmikollakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

LAUHAT ILMAT, KIVA TEHDÄ HAVUKRANSSEJA

Näin lauhojen ilmojen aikaan olen tehnyt havukransseja varastoon enempikin. Tähän aikaan oksat kestävät hyvin taivuttelua ja säilyvät ulkona kosteassa hyvin. Koristellut olen näitä sitten myöhemmin aina mielen mukaan.

VERENPISARAT JA PELAKAT KELLARIIN

Viikolla leikkasin sitten noista kellariin vietävistä verenpisaroista ja pelargoneista kaikki kukat ja lehdet pois. Tarkistin, että multa oli sopivan kosteaa (ei liian märkää)ja nostelin ne kellarin hyllylle odottamaan kevättä. Eivätköhän ne taas pärjää siellä hyvin kevääseen asti. Käyn antamassa niille tilkan vettä kerran kuussa tai asettelemassa pienen lumipallon niiden tyvelle. Kastelussahan yleensä talvella käy se virhe, että kastellaan liikaa. Tuo pienen lumipallon laitto takaa sen, että se hitaasti sulaessaan pitää mullan paitsi kosteana se jäähdyttää myös multaa sopivasti.

AMARYLLISTEN JUHLAA

Amaryllikset ovat olleet taas kovin kysyttyjä ja osa lajikkeista onkin jo valitettavasti loppunut. Hyviä lajikkeita on toki vielä tarjolla, mutta jos haluat niitä vielä, niin pidäthän kiirettä, ettet jää ilman. Etenkin tämä uusi Red Bull on minun suosikkini ja aivan uskomattoman hieno sametinpunainen lajike. Varsi jää matalaksi ja kukka kasvaa sipulista kukaksi n. 3 viikossa. Upea joulunpunainen väri ja nopea lajike.

http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo4.asp?PID=2130&os=14

TASETTEJA SAA TAAS

Nämä loppui minulta jo hetkeksi, mutta sain kollegalta näitä lisää, joten ole hyvä jos jäit ilman jossain vaiheessa.

http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo3.asp?OS=14&tr=2182&ryhmanimi=muut+joulukukat

ja koristeita

http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo2.asp?os=23&ryhmanimi=+joulutarvikkeet

Vaan nyt taidan mennä hiljalleen rapsuttelemaan pikkuisen Huhu-koiran hereille ja mennään nauttimaan aamupalasta sen kanssa. Lenkille mennään sitten vasta illemmalla, ennen saunaan menoa. Ja sunnuntaina sitten juhlitaan ja ollaan ylpeitä sekä onnellisia isänpäivän kunniaksi

Ainoastaan sydämellään näkee hyvin.

Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä.

Antoine de Saint-Exupéry

Ihanaa isänpäiväviikonloppua Sinulle hyvä puutarhaystäväni.

Toivotteleepi Onnellinen ja ylpeä isä ja puutarhurisi.

Juha

Sisältö jatkuu mainoksen alla