Kesä alkaa pikkuhiljaa olla taaksejäänyttä elämää, tosin lämmintä on ainakin vielä täällä etelässä. Taas on se aika vuodesta, jolloin hämäryys hiipii pihaan illan tunteina

Kesä alkaa pikkuhiljaa olla taaksejäänyttä elämää, tosin lämmintä on  ainakin vielä täällä etelässä. Taas on se aika vuodesta, jolloin hämäryys hiipii pihaan illan tunteina, ei liian aikaisin, mutta kuitenkin niin, että on mukava sytyttää lyhtyjä ja tulia.

Kesäaika kului kuin siivillä, mutta tänä kesänä päätin, että töille ei ole aikarajaa. Tein yhden uuden perennapenkin vanhan mansikkamaan kohdalle. Siihen oli mukava siirtää muista penkeistä liian ahtaassa kasvavia kasveja. Nyt odottelen sipulikukkatilauksen saapumista. Uuteen perennapenkkiin olen päättänyt tehdä oikein runsaan sipukukkaistutuksen.

Varmaan joku sattui olemaan radion äärellä, kun meidän pihalta tuli "Erilainen puutarhaohjelma" , Perhosbaari. Moni siitä pitää, osa puolestaan ei. Tarkoitus on yhdistää hieman tieto ja hauskuus. Jos ette satu tietämään niin laulava puutahuri Mikko on tehnyt Pentti Alangon kanssa aika monta erittäin hyvää kirjaa.  Mikon kanssa ne vitsailimmekin, että mitäs me kirjalijat. Kun molemmat olemme hiljattain saaneet opukset painosta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos kiinnostaa niin oheisesta linkistä ohjeman voi kuulla Yle areenasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näistä kyselyohjelmista minulle jäi sellainen tunne, että puutarhaharrastajien yksi suurimmista huolista on puiden ja pensaiden leikkaaminen. Valitettavasti monesti liiallinen leikkaaminen ei tuota toivottua lopputulosta. Toinen havainto kuullun perusteella on jälleen kuluneenakin kesänä kasveja vaivannut härmä. Taisin aiemmin kirjoittaa uusimmasta kirjastani, johon keräsin tietoja sekä  taudeista että tuholaisista. Sain jälleen hyvää palautetta, koska ohjeet ovat tepsineet ja otukset tulleet tunnistetuiksi.

Puutarhaohjelmista on virinnyt keskustelua monella internet palstalla. Millaisia puutarhaohjelmia sinä haluaisit kuunnella ja katsella? Voitaisin vähän vaihtaa mielipiteitä näin netin välityksellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla