Niitä on punaisia, valkoisia, sinisiä ja keltaisia. Valkoisiakin on monenlaisia. Keväällä ne ovat parhaimmillaan. Joko arvaatte mistä kirjoitan?

Niitä on punaisia, valkoisia,  sinisiä ja keltaisia. Valkoisiakin on monenlaisia. Keväällä ne ovat parhaimmillaan. Joko arvaatte mistä kirjoitan? Sipulikukista tietysti.  Tein lopukesästä uuden kukkapenkin ja varasin siihen tilaa myös sipulikukille. Nyt sitten saapui postimyynnistä tilaamani paketti, ja eikun istuttamaan.

Oli mielenkiintoista istua  suunnittelemassa kukkivaa tulppaanipenkkiä, mietiskellä millaisilta narsissit näyttävät. Postiluukusta tuli useita luetteloita ja niiden tarjontaa olikin kiinnostava verrata.  Ja myös kannattavaa, koska hinnat/ sipuli vaihtelivat melkoisesti. Samaa lajiketta tarjosivat useat toimittajat, harvempi sen sijaan kertoi jo luettelossa minkä kokoisia sipuleita on tarjolla. Suuri on nimittäin valttia, siinä on eniten kasvuvoimaa ja kukat kehittyvät kunnolla.

Olen selannut myös puutarhalehtiä, joissa kerrotaan lähes vakioaiheena: Nyt sipuleita istuttamaan! Hyvä niin, koska loppujen lopuksi sipulikukkien kukkaloiston saa aika edullisesti. Ruukkuistutuksista ei kovin paljoa ole tarinaa tarjolla. Nyt päätin taas laittaa sipuleita ruukkuihin. Aikaisemmista kokeiluista on jäänyt hyvät muistot.  Yksi  ihanista suosikeistani on keväkurjenmiekka. Valitettavasti se ei ole kukkapenkissä oikein viihtynyt, mutta ruukussa sitäkin paremmin. Ensi keväänä on taas sininen kaunokainen toivottavasti ruukun täydeltä kukassa!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kukkiva parvekelaatikko! Sitä en vielä ole kokeillut, mutta onnistuisi varmaan. Krookukset ja helmililjat sekä skillat  sopisivat  hyvin. Laatikko pitää siirtää suojaan ennen kuin kovat pakkaset tulevat, mutta keväällä sen voisi kiikuttaa melko varhain esimerkiksi lasitetulle parvekkeelle. Onko sinulla kokemusta? Olisi kiva, jos jakaisit sen muiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kukkaloistoa odotellessa syysterveisin

Leena

Sisältö jatkuu mainoksen alla