Pihanhoitoon on kehitetty valtava määrä erilaisia työvälineitä, osa toimii, osa ei. Nurmikon ilmastointiin on saatavana kenkiin kiinnitettäviä piikkipohjia: ei toimi, ainakaan jos kengän koko on 38. Jos saankin piikit maahan, en saa niitä jaloilla pois, koska kenkäni on pohjaan nähden liian pieni. Parasta on käyttää kunnon talikkoa, mieluiten sellaista, jossa on kulmikkaat piikit. Isompiin reikiin on parempi haravoida hiekkaa.

Olen hankkinut myös rikkaruohojen poistoon varrellisen työkalun, joka tosin tekee aika ison reiän nurmeen. Lapset ovat työkalusta kiinnostuneet, joten olen ajatellut, että ehkä kitkemisessä syntyvää reikää voi tulkita myös ilmastoinniksi. Haravoin vähän multaa pahimpiin kuoppiin. Pääasia on, että voikukkia jollain menetelmällä nurmesta poistetaan, jos nyt hieman estetiikka kärsiikin. Ja lapsetkin saa jollain tavalla mukaan touhuun.

Viime viikolla sain oivallisen työkaluvinkin. Hevosten kaviokoukulla saa erittäin hyvin irti leveäjuuristoiset rikkaruohot, esimerkiksi erilaiset leinikit. Sellaisen taidan hankkia seuraavaksi, sillä voisi varmaan rapsuttaa myös sammalta kiveyksen välistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Susanna

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla