Juuri kun ajattelin, että keskityn lumenluontiin, tuli taas sateet ja lumet lorisivat tiehensä. Muistaisinpa nyt taas sulan maan aikana laittaa tarvittavia tukia paikoilleen. Pallotuijani on jo muhkea ja painava nuoskalumi painaa sen herkästi aivan littaan. Metalliset perennatuet saavat talvikäyttöä, jos vaan muistan ne painaa paikoilleen ennen kuin maa taas jäätyy koppuraksi.

Ulkovalosarjojen selvittely kysyy hermoja ja asennetta. Miehelle ei voi antaa tätä tehtävää, sillä manausten määrä ylittää naapuruston sietonormit. Miksi oi miksi sadan lampun sarjasta, joka kevättalvella vielä toimi, syttyy syksyllä vain kolme lamppua? Miksi oi miksi juuri kun saan kalliit LED valot selvitettyä suoraksi, tippuu muuntaja pöydältä ja ohut johto napsahtaa liittimen vierestä poikki? Miksi oi miksi saan päähäni ryhtyä tähän puuhaan pakkassäällä, jolloin näpit jäätyvät viimassa ja kaikki on muutenkin vaikeampaa?

Ekologisesti ajatellen nämä ulkovalosarjat ovat aivan karsea keksintö. Vähän omaatuntoa lievittää se, että otan muuntajat talteen ja ostan pelkkiä uusia valonauhoja rikki menneiden tilalle. Ja vannon, että seuraavan kerran kun pakkaan niitä pois, olen huolellisempi, ettei selvitystyö tee ensi kerralla yhtä tiukkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Susanna

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla