Suurin osa syksyn pihatöistä on nyt tehty.

Suurin osa syksyn pihatöistä on nyt tehty.

Viikonloppuna istutin 30 kg kukkasipuleita, siistin trimmerillä kivimuurin reunat, kitkin rikkaruohoja, kärräsin multaa ja pesin kasvihuoneen. Vuoden viimeistä nurmikon leikkuuta en vielä tehnyt ja suihkulähteestäkin on pumppu nostamatta.

Monina vuosina tähän aikaan minulla on kamala puutarhakrapula. En millään enää jaksaisi tehdä viimeisiä syksyn pihahommia. Touhuaako sitä kevään ja kesän niin ylikierroksilla, että valo kun vähenee, on takki jo ihan tyhjä? Mutta liekö syy ihanan, lämpöisen kesän, mutta tämmöistä syyskrapulaa en tänä vuonna ole kokenut lainkaan. Päinvastoin, tuntuu, että virtaa riittää ihan mihin vaan!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Olen tehnyt kransseja ja kukka-asetelmia, haravoinut ja ilmannut nurmikkoa jne. edes lempikirjailijani uusin, juuri ilmestynyt kirja ei ole saanut minua vetäytymään sisätiloihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pari viikonloppua touhuan ulkona vielä, sitten saa minun puolestani talvi tulla. Kunnes joulukuussa vien siemeniä kylmäkäsittelyyn. Ja leikkaan viiniköynnökset. Silloin laitan ulos puugrilliin tulen ja grillaan makkaraa ja julistan uuden kevään alkaneeksi.

-Nina-

Sisältö jatkuu mainoksen alla