Siemeniä 'sillä silmällä'

Päivät pitenevät jo pikku hiljaa ja ensimmäiset linnut livautavat laulujaan metsikössä. Lunta on reilut 70 cm, siis minun mittapuuni mukaan täysin riittävästi. Kasvit ovat hyvässä suojassa lumipeitteen alla, niin paukkuvilta pakkasilta, kuin pihaan eksyneiltä jäniksiltäkin. Kasvihuoneen katolta olen pariin kertaan käynyt pudottamassa lumet alas. Viime talvena lumi painoi kattolevyn sisään, enkä keväällä ihan entiselleen sitä saanut, joten syytä olla varovainen.

Siemeniä olen jo katsellut sillä silmällä,  hypistellyt pusseja  ja laittanut kylvöjärjestykseen. Multaa käyn ostamassa vasta kuun vaihteessa ja silloin julistan kylvökauden alkaneeksi. Ensimmäisenä kylvettävät tarvitsevat kylmäkäsittelyä, joten ne purkit kiikutan kasvihuoneeseen.

Ensimmäisenä kevättyönä on viiniköynnöksen leikkaus. Yleensä leikkaan ne joulun välipäivinä, mutta nyt oli niin kovia pakkasia, että katsoin parhaimmaksi odottaa vähän lauhempaa ilmaa. Ensi viikonloppuna jos saisi sen tehtyä? Samalla voisi viettää grillikauden avajaisia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

-Nina-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla