Olipa mukava huomata aamulla, että vesi tippui räystäältä ja taivas oli selvästi vaalenemassa, vaikka kello oli vasta 5. Eli muutama yö jo peräkkäin, että yöllä ei lämpötila käynyt pakkasella, vaikka sääennustus lupailee, että se ilo päättyy tässä vaiheessa ensi yöhön. Lumen pinta on pudonnut meillä jo huomattavasti, vaikka vieläkin tontilla on kuitenkin vähimmillää polveen yltävä lumikerros.

Varastossa ruukuissa talvehtiville kasveille kävin viemässä lumipalloja juurelle. Siinä ne saa hitaasti sulaa ja tuoda kosteutta multaan. Saman homman tein myös kasvihuoneessa kylmäkäsittelyssä oleville siemenruukuille. Ensi viikonloppuna pitäisi kasvihuoneen seinustoilta lapioida lunta pois, ettei lumi paina kennolevyjä irti. Samalla kasvihuoneessa olevat ruukut kaivan kasvihuoneen pohjoispuolelle lumihankeen. Sisällä kevätauringon lämmittäessä lämpötila huomaamatta nousee yllättävänkin korkealle ja saattaa olla tuhoisaa juuri itämässä oleville siemenille.

Sisälle kylvetyt ovat itäneet tosi hyvin, ja seuraavaksi onkin vuorossa pikku taimien kouliminen omiin ruukkuihin. Siinä vaiheessa alkaa tilanpuute olla minullakin jo konkreettinen käsite. Tomaatteja olen kylvänyt 10 erilajiketta ja itävyys ollut lähes 100 %. Mukavaa huomata, että Tanskan Vienti-lajikkeen siemenet olivat hyvin säilyttäneet itävyytensä, vaikka ovat varmaan ainakin 5-6 vuotta vanhoja. Uskomaton elämänvoima on noissa pienissä siemenissä!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 -Nina-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla