Uusi piha uinuu metrisen hangen alla. Voin vain katsella ikkunasta ja miettiä

Nina muutti helmikuussa rivitaloon, Sari on viihtynyt omakotitalossaan jo seitsemän vuotta. Ninan uusi piha on noin 50 neliötä, Sarin hoidettu puutarha noin 3000 neliötä. Nina ja Sari seuraavat pihojensa heräämistä kesään.

Nina:

Uusi piha uinuu metrisen hangen alla. Voin vain katsella ikkunasta ja miettiä, mitä hangen alta saattaisi löytyä. Muutin tammikuussa uuteen kotiin. Rivitalo, jossa pikkarainen, ehkä 50 m2:n piha.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Askeltakaan en uudelle pihalleni ole vielä ottanut, koska oven edessä on jäätynyttä lunta, ovi pääsee aukeamaan vain 10 cm. Ensi askeleita joutuu vielä odottamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jätin taakseni yli 3000 m2:n puutarhan ja yli 1600 lajiketta, jota rakentelin fiilispohjalta kymmenisen vuotta. Kun tiesin syksyllä, että muutto on edessä, kaivoin ystävieni kanssa minulle n. pari sataa tärkeintä kasvia ylös talvehtimaan näiden ystävien pihoille. Saan ne sieltä sitten sitä mukaa kuin tarvitsen. Tosin kaivamisvaiheessa en tiennyt, miten pieni tuleva pihani tulee olemaan. Osa talvehtimaan kaivetuista on puita, suklaakirsikkaa, katsuraa ym eikä nykyiselle pihalle saa puita edes istuttaa.  Edellinen pihani oli aurinkoinen ja paahteinen,  vanhalle perunamaalle perustettu puutarha, kun taas nykyinen suurten mäntyjen varjostama metsäpiha, alustanaan kuivaa kangasmaata. Siis vain muutama talvehtimaan kaivettu kasvi soveltuu kasvuvaatimuksiltaan nykyiseen. Eli kaikki menee uusiksi.

Jännittyneenä ja innolla kuitenkin odotan kevättä ja lumien sulamista. Niin innolla, että olen varannut jo kivetyksen tekijät. Ainakin etupihan vinksallaan oleva betonilaatoitus kaipaa päivittämistä. Takapihallekin haluan jotain, ainakin istuinryhmän alle. Malttamattomana tilasin jo kasvejakin ulkomailta, sellaisia metsäpuutarhaan sopivia. Paristakin paikasta. En siis malttanut odottaa ja katsoa, mitä siellä on valmiiksi istutettu. Ja ihan varmasti on, koska talo on kuitenkin rakennettu jo 1970-luvulla. Minulla on kuitenkin ajatus, idea ja haave, millaisen siitä haluan.

Tästä se lähtee, uuden unelman rakentaminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla