Öisin talvi pitää edelleen tiukassa pihtiotteessa. Aamuna jos toisenakin

Öisin talvi pitää edelleen tiukassa pihtiotteessa. Aamuna jos toisenakin myös Helsingissä on pakkanen paukahdellut parinkymmenen pakkasasteen korvilla. Päivällä kuitenkin aurinko jo mukavasti lämmittää ja lämpötila nousee muutamaan asteeseen, tosin nollan alapuolelle.

Ensimmäiset kylvöksetkin ovat itäneet, zinniat. Siemenet oli vanhoja ja oikeastaan ihan kokeilumielessä päätin tutkia niiden itävyyden ennen varsinaista kylvöä. Hyvin iti, itävyys 100 %. Niin topakoita ja terhakoita taimia, että yritän ne taimeksi kasvattaa, vaikka turhan aikaista muuten zinnioita kylvää. Toivottavasti aurinko jaksaa paistaa, että niistä kehittyisi vahvoja taimia.

Valkoisia palloesikoita ja isovaleunikoita olen myös jo kylvänyt. Unikoissa ei vielä näy mitään, mutta esikoissa luulin näkeväni jotain vihreää. Täytyy iltasella ottaa suurennuslasi ja tutkia vähän tarkemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Maaliskuun lopulla kävin Helsingin kasvitieteellisessä puutarhassa ihastelemassa Tulppaanien Lumo -näyttelyä. Siitä jos mistä sai aimo annoksen kevätfiilistä. Kauhea hinku tuli päästä puutarhaan mönkimään! Millähän nopeuttaisi lumen sulamista? En jaksaisi enää odottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nina

Sisältö jatkuu mainoksen alla